| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Cobra_JM HF MEMBER Hyundai Accent Chorzów | 2004-11-26 12:53:04 Czesc. U mnie nie ma obrotomierza ale wg mnie jest OK. "1500 na ciepłym" - normalne, "około 2000 na zimnym silniku" - dziala ssanie, "spadają do pozimu chyba normalnego 800 prawie po całkowitym zatrzymaniu" - u mnie tez tak jest, odpowiada za to czujnik predkosci. Dopuki sie toczy to obroty sa wieksze po zatrzymaniu natychmiast spadaja, po co w koncu ma wiecej palic jak stoisz ??, a jak jedziesz to z wiekszych obrotow lepiej dodac gazu no nie !?. Jak Ci to nie pasuje to wymien komputer w aucie |
arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2004-11-26 13:43:55 po pierwsze nie jeździj na luzie - to nie żart, temat na oddziely topic ale naprawde luz ma wiecej minusów jak plusów.
po drugie - to ci sie pojawiło nagle czy juz tak było ? na gazie (jaka instalka? ) czy masz klapki antywybuchowe na obudowie czy w dolocie (instalka podciśnieniowa) w dolocie potrafia dziwnie działać w niektórych autach - jest na zawiasie i otwiera sie jak silnik ssie powietzre czyli wchodzi n aobroty...jak masz luz to zamknieta przepustnica praktycznie oddcina ssanie silnika (poza krokowym) i wtedy klapka opada prawiezamykając dolot - co robi mieszanke bardzo bogatą i podnosi obroty....zanim zadziała krokowy od gazu (jak go masz) - to taka moja teoria mała |
Aldor HF MEMBER Elantra Warszawa | 2004-11-26 15:02:26 a jak byż mógła napisać o tych minusach jazdy na luzie byl bym wdzięczny |
Kazeloth HF MEMBER Excel Malbork | 2004-11-27 07:56:25 Minusy to chiba tylko pod górkie? Eee? Bo jak z górki to tyci gazu. |
arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2004-11-28 12:22:29 no Panowie tać to podstawy bezpiecznej jazdy między innymi nie wiem czy sens się rozpisywać wystarczy poszperać w sieci i macie gotowe odpowiedzi jedna z nich dla leniwych |