Franek thebesciak

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

"Franek" liderem "Złotego Buta"
29.11.2004 20:27

Tomasz Frankowski wraz z Norwegiem Frode Johnsenem z Rosenborga Trondheim jest liderem "Złotego Buta", czyli klasyfikacji najlepszych strzelców ligowych w Europie. Napastnik Wisły Kraków dystansuje takich piłkarzy jak Thierry Henry czy Samuel Eto'o.

Do klasyfikacji "Złotego Buta" zaliczane są bramki strzelone w rozgrywkach ligowych. Za każdy gol przyznawany jest współczynnik, którego wysokość jest różna. W najsilniejszych ligach Europy każda bramka to 2 punkty, w najsłabszych 1 pkt. Polska zaliczana jest do krajów, w których bramki nagradzane są 1,5 pkt.

Frankowski w sezonie jesiennym zdobył 19 bramek, za co ma 28,5 pkt. Takim samym dorobkiem może pochwalić się Norweg Frode Johnsen z Rosenborga Trondheim. Najwięcej goli ma jednak na koncie Wiaczesław Zachowajko z estońskiej Flory (2, jednak temu piłkarzowi na każdą bramkę przyznano 1 pkt.

Ranking "Złotego Buta":

gole współczynnik pkt

1. Tomasz Frankowski (Wisła/Polska) 19 1,5 28,5

. Frode Johnsen (Rosenborg/Norwegia) 19 1,5 28,5

3. Wiaczesław Zachowajko (Flora/Estonia)28 1 28

4. Aleksander Kerżakow (Zenit/Rosja) 18 1,5 27

5. Andriej Kariaka (Krylia/Rosja) 17 1,5 25,5

6. Jason Byrne (Shelbourne/Irlandia) 25 1 25

7. Marek Mintal (Nuermberg/Niemcy) 12 2 24

8. Martin Kamburow (Lokomotiw/Rosja) 15 1,5 22,5

. Aleksander Panow (Torpedo/Rosja) 15 1,5 22,5

. Dmitrij Syczew (Lokomotiw/Rosja) 15 1,5 22,5

. Alexander Odegaard (Sogndal/Norwegia)15 1,5 22,5

. Christian Mayrleb (Pasching/Austria) 15 1,5 22,5

13.Thierry Henry (Arsenal/Anglia) 11 2 22

..

23. Samuel Eto'o (Barcelona/Hiszpania) 10 2 20

Niezle niezle nienajgorzej

Ja piórkuję... Killer

franek franek lowca bramek

Egzekutor....

a jakiej drużynie kibicujecie ??

Toruński KP

Franek jest SUPER w tym sezonie (liga i reprezentacja)

No ba ktoś musi

tylko ze ciezko mu to bedzie do konca dowiezc.

ale byloby niezle jakby buta dostal.
na razie zostaje nam ostro kibicowac Frankiemu ::

[ wiadomość edytowana przez: flowerman dnia 2004-12-02 10:14:18 ]

z nim wszystko jest mozliwe

Franek potrafi - Franek da rade.

Przynajmniej ma chlopak motywacje. Nasza liga na zachodzie jest postrzegana jako 5 angielska lub 2 austryjacka wiec hatriki Franka nie wzruszaja nikogo no ale jakby dziabnął taka nagrode to kto wie czy w przyszlym sezonie nie zagralby w jakims Ajaxie ..... zycze mu tego

zgadzam sie z Toba.

pamietamy wszyscy jaki byl ciezki szok jak sobie Wiselka poszalala z wloskimi klubami.
co poniektorzy dowiedzieli sie ze w Polsce umieja grac w pilke

Dokladnie, a slynne juz boje GKSy z Roma czy chocby Legi z Sampdoria dawno temu. U nas moim zdaniem jest tylko jeden problem z piłka nożna i nie chodzi o to ze nasi nie potrafia grac. Tym problemem sa puste stadiony. Smiac mi sie chce (wlasciwie plakac) jak czytam ze Polonia Warszawa jest dumna ze na mecze przychodzi nie 1000 kibicow jak to bylo calkiem niedawno a 4-5000 tys ludzi ... dno. Wiem ze Polonia nie jest w czubie ale to klub z tradycjami i zeby nie mial full stadionu to niestety zenada. No ale po co chodzic na mecze ... zeby w ryj zarobic ?? bez sensu. Mnie starsznie irytuje ta wielka wojna miedzy kibicami Legii i Poloni. W innym kraju kibic takiego Evertonu moze swobodnie krecic sie w poblizu stadionu Liverpoolu i nic mu nie grozi a u nas ... ehhh jak bym zalozyl szalik Legii i wyszedl z domu to stawiam ze w przeciagu tygodni bym mial jakas scysje ... bo mieszkam na terenie Poloni i w druga strone jakbym zalozyl szalik Poloni i pojechal chocby na Ursynow to tez by mnie cos "ciekawego" spotkalo ......

Wiekszosc ludzi mysli ze wiekszosc naszych zawodnikow wyjezdza bo chca wiecej zarabiac. To tez prawda ale chca tez grac dla publicznosci ..... zreszta pelne stadiony oznaczaja lepszych sponsorow i co za tym idzie wiecej kasy dla wszystkich.

Ja mialem kupic sobie ostatnio karnet na mecze (nie powiem ktorej druzyny zeby nie byc posadzanym o stronniczosc) ale po ostatnich kibolowskich zajsciach w stolicy .... rezygnuje kupie se polsat sport lub canal+ ....

pozdr

wiesz to jest gorzej niz przykre...

zuzlowy stadion apatora to 20 000 miejsc a zdaza sie na szlagierach nawet do nadkompletu rzedu 25 000 kibicow... a burdy to naprawde rzadkosc....

na takie mecze powinno ZOMO wrocic.
jakby ktos pare razy 80-ka po plecach zebral to by mu sie odechcialo wyglupow.
dopoki nie bedzie porzadnego lomotu dla kiboli to tak bedzie dalej.
ja bym to cholerstwo lal i patrzyl tylko czy rowno puchnie

Niestety ale sie nie zgodze .... przemoc rodzi przemoc

Moim zdaniem pelny monitoring na stadionach + baaardzo wysokie grzywny (jak to mowi moj sasiad takie zeby jeszcze ich dzieci splacaly) i bedzie po problemie.

pozdr

ok.
a kto ma splacac jak rozrabiaja mlodociani ?
Rodzice?
za pierwszym razem ok. ale za drugim, piaty czy dziesiatym?
rodzice beda placic a mlodzi dalej szalec.
srodowisko robi swoje.
mlodziez nie ma zajecia i sie nudzi wiec rozrabia