Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Ptaszyna Daewoo Espero 1.5 16 ... Łódź | 2003-01-03 22:50:10 Czytalem opinie o swiecach sugerowanych do gazu, ze padly po kilku kkm.
Sam natomiast uzywam Championkow (z reszta juz od kilku lat), przy gazie spisuja sie wzorowo a sprawdzalem juz 2 ich typy. Do 1.5 swieca powinna miec przerwe 1,1mm ale ze wzgledu na paliwo zmniejszylem ja do 0,9-1mm (nie pamietam ![]() |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2003-01-03 22:56:41 Świeczki to na forum wręcz nieśmiertelny,ubijany kiedyś na pianę temat! Jak w encyklopedii cały alfabet i wszystkie OK!
Upraszczając: ja jeżdżę od kilku lat na BRISK PREMIUM i jest SUPER! /Nexia 1,5 8V gasss oraz Espero 1,8CD gassss/. Jak przypuszczam każdy Forum-owicz może podobnie napisać o innej marce Świec na których hulał i też było SUPER! Więc...może trzeba uzbroić się w cierpliwość, zmieniać regularnie świece ...oczywista za każdym razem inna marka! i...po jakiś 250 kkm można wyważyć samemu, że prawda jak zwykle leży pośrodku ![]() ![]() |
![]() Ptaszyna Daewoo Espero 1.5 16 ... Łódź | 2003-01-03 22:59:56 bogdan1, zdazyly Ci sie kiedys wystrzaly gazu? Jesli tak to czym byly spowodowane? Czy probowales np przyduszac samochod w celu ich wywolania? |
![]() Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2003-01-03 23:36:31 Ja jestem osobiście zrażony do Championów, jeździłem na zwykłych ( wymiana w ASO DU ), następnie sam zmieniłem na 3 elektrodowe CHmp, i nadal niedosyt, strzały gazuuuu. Teraz mam NGK V-line i jest spoko, nic nadzwyczajnego, poprostu jest dobrze. Komplet NGK kosztował mnie 40 zł. Jedno wiem napewno, na Championki nie wrócę ![]() |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2003-01-04 10:28:34 Co do wystrzałów to kiedyś mi się zdarzały...szczególnie pamiętam ten krótki okres jazdy na Championkach ![]() |
Anonymous Niezarejestrowany | 2003-01-04 11:05:44 Ja za poradą gazownika jeżdżę na czteroelektrodowych BERU,
których cena także nie jest wygórowana. Ponieważ przejechałem na nich do tej pory 4 kkm więc nie wypowiadam się co trwałości natomiast widziałem je w działaniu na ekranie komputera i spisywały się dużo lepiej od poprzednich Championów. Podczas eksploatacji również nie zauważyłem żadnych wpadek; jak do tej pory. Pozdrawiam wmq@magma-net.pl |
Anonymous Niezarejestrowany | 2003-01-04 11:27:20 Wielkie dzięki Panowie za wszystkie odpowiedzi.
JACO |
![]() Adminek Klubowy Weteran To była bryka.:) budziła RESPEKT.! | 2003-01-06 07:58:39 Ja tam od zawsze jeżdze na Briskach i sobie chwale ale jak znam życie każdy będzie ciągnoł w sowoją strone ten temat jest tu już poraz 100 chyba i nigdy nikt nieuzyskał na niego konkretnej odpowiedzi....... ![]() ![]() ![]() |