| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Bolls_no1 HF MEMBER Hyundai Sonata 2,5 V6 Włocławek | 2004-11-26 21:40:38 napisałeś, że pompa padła a nie podałeś objawów, skoro na ssaniu silnik pracuje, tzn że pompa jest OK, jedynie masz problemy regulacyjne (tak mi się wydaje). Gdyby pompa paliwowa nie pracowała, to nie mógłby silnik pracować bez podawanego paliwa. |
Bolls_no1 HF MEMBER Hyundai Sonata 2,5 V6 Włocławek | 2004-11-26 23:10:56
Ogólnie rzecz biorąc wyłożyłes temat ale bez szczegułów. Moim skromnym zdaniem jest to typowy objaw konfliktu dwóch różnych sposobów zasilania silnika, każde paliwo potrzebyje róznych ustaień, jest to problem diagnostyczny który męczy wielu uzytkowników instalacji gazowej. Używanie dwóch różnych paliw ma tą wadę, że trzeba stosować różne schematy ustawień elementów zaplonu i dopasowania układów zasilania do siebie. Do konkretnych silników benzynowych są zastosowane odpowiednie uklady zasilania gazem. Nie zawsze montarzysta zaoferuje odpowiedni.... ale to są wyjatkowe przypadki. U ciebie raczej bym szukal konfrontacji w zasilaniu benzyną i gazem, kwestia ustawień. .Ale bez diagnozy popartej pomiarami jest to bardzo trudne. Raczej na Twoim miejscy bym pojechał do jakiegoś dobrze zorganizowanego warsztatu na pomiary. [ wiadomość edytowana przez: Bolls_no1 dnia 2004-11-27 11:12:56 ] |
noras HF MEMBER było Pony -> Fiesta ... Mysłowice | 2004-11-27 11:26:44 mialem to samo
tez mam instalke LPG padla mi pompa i paliwo uciekalo wezykiem przelewowym stracilem wtedy ok 20 litrow V powera w pompie poszla membrana cisnienie trzyma ale wylewa oddalem na reklamacje i uznali a ja kupilem oryginalna Hyundaia i zrobilem juz ponad 20 tys i spokoj |
![]() bruner HF MEMBER Lublin | 2004-11-27 11:32:13 to tez byl orginalny hyundia zrobilem 32 tys i padal Moze ktos wie czy da sie zestawy naprawcze kupic, do takiej pompy ? |
noras HF MEMBER było Pony -> Fiesta ... Mysłowice | 2004-11-27 14:21:10 zestawow naprawczych nie ma
ja pompe kupilem sam ale montowalem w ASO wiec przy reklamacji mialem dobry papier i zostala uznana i pompe wymieniono przyczyna jest pekniecie membrany ale co to powoduje nie wiem staram sie co jakis czas pojezdzic na benzynce zeby wszystko dzialalo jaki masz zawor za pompa paliwa jak montowali ci gaz to powinni zalozyc zawor odcinajaco-zwrotny i paliwo wraca do zbiornika pompa caly czas pracuje i tloczy paliwo z powrotem do zbiornika gaziarze mogli ci zalozyc zawor odcinajacy i robi sie cisnienie i peka membrana czasem oszczedzaja w gazowni i tak sie dzieje |
zabel HF MEMBER obecnie Cuore Lublin | 2004-11-27 19:53:59 a może awaria gaźnika? jak odpalisz na benzynie , chodzi na wolnych? jakby co to pompę ( i gaźnik ) mam. z tego co wiem to sprawne. poza tym jeśli chodzi na ssaniu tzn. że paliwo podaje. nie moge sobie do końca wyobrazić jakie zrobiłeś obejście. przyjedziesz po zegary to zajrzę. coś wymyślimy. jestem caly tydzień w chałupie [ wiadomość edytowana przez: zabel dnia 2004-11-27 20:07:13 ] |