Czy to jakaś poduszka ????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam taki problem żę z reguły przy zimnym silniku przy 80-100 mam drgania na kierownicy a czasami i przy 120
Więc myślałem żę to opony ale po 3 kompelcie opon stwierdziłęm zę to nie są opony, kumpel mi podał wersje żę to może być jakaś poduszka pod skrzynią biegów. czy to prawda?? a może jakaś poduszka pod silinikiem sie zerwała ??
Prosze o wypowiedzi, może ktoś miał podobny problem

Co do poduszki pod silnikiem to zmieniałem taką tydzień temu (Omega B 2.0 16V - od kierowcy) i gdybym nie zmieniał uszczelki pod miską olejową to bym nawet nie wiedział, że jest pęknięta, wiec myślę, że to nie to.

Cytat:
2004-11-26 09:10:06, Otis pisze:
Mam taki problem żę z reguły przy zimnym silniku przy 80-100 mam drgania na kierownicy a czasami i przy 120 Więc myślałem żę to opony ale po 3 kompelcie opon stwierdziłęm zę to nie są opony, kumpel mi podał wersje żę to może być jakaś poduszka pod skrzynią biegów. czy to prawda?? a może jakaś poduszka pod silinikiem sie zerwała ?? Prosze o wypowiedzi, może ktoś miał podobny problem

u mnie też jest podobnie czasami i tylko na zimnym po kilku chwilach jak się rozgrzeje lub jak przejadę kilkaset matrów jest oki

No właśnie ale u mnie jest tak i po 30km
a czasami w ogóle nie ma, i to jest dla mnie niesamowitą zagadką;/

A może tarcze hamulcowe?
Czy przy hamowaniu drży bardziej?
Jesli są mocno powichrowane, to tak będzie.

Cytat:
2004-11-28 20:03:59, kuba pisze:
A może tarcze hamulcowe? Czy przy hamowaniu drży bardziej? Jesli są mocno powichrowane, to tak będzie.

przy hamowaniu nie drży, na dodatek po pierwszym hamowaniu (normalnym, przed skrzyżowaniem z 60km/h do 0) przestaje - zagadka

Cytat:
2004-11-28 20:34:39, Shinobi pisze:
przy hamowaniu nie drży, na dodatek po pierwszym hamowaniu (normalnym, przed skrzyżowaniem z 60km/h do 0) przestaje - zagadka

Może ma to związek z piastą koła?
Są luzy na niej i dlatego drży?
Jeśli by to była któraś z poduszek, to drgania odczuwalne były by też i na nadwoziu, także podczas pracy na biegu jałowym, dobrze rozumuję?