CO GO MOZE BOLEC ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak szybko jade to mi przygasa cala deska rozdzielcza i zauwazylem jak delikatnie mruga kontrolka z ladowania akumulatora ( dzieje sie tak przy predkosci od 140 do wyzszej . jak jade do 120 to nic sie nie dzieje ). czy przyczyna moze byc luzny pasek ? bo alternator niedawno robilem

moze byc pasek albo regulator napiecia...

regulator napecia byl tez robiony . mam nadzieje ze to tylko wystarczy pasek naciagnac , w przeciwnym wypadku moj poldek ma delikatnie mowiac przejebane . obiecal mi ze w nowym roku sie ani razu zepsuje

morqal taki u nas w polsce trzeba jezdzic powoli i tyle a tak serio to hmmm moim zdaniem faktycznie moze to byc pasek, tymbardziej jak cos robiles przy alternatorze moze nie naciagnoles odpowiednio

Pasek, regulator, szczotki.

podobno w alternatorze sie czasem dzieja takie rzeczy... mi np zaczal gwizdac przy uruchamianiu auta, i mechanik powiedzial ze to sie pewnie poluzowalo uzwojenie i przydaloby sie przewinac... ale poki co jezdze i nawet laduje i to dobrze... moze twoj poprostu nie wydala przy duzych obrotach?

pasek jest ok regulator tez szczotki tez . ale wiecie co go bolalo
wirnik byl zuzyty . do predkosci 100 -120 ladowal bez problemu a pozniej juz nie .chociaz ja twierdze ze lepiej wymienic cos zanim sie spierdoli na maxa i znowu stane na najwiekszym skrzyzowaniu w miescie i nie bedzie miejsca na zepchanie chama

no wlasnie wirnik... tez mnie to bedzie czekalo...