| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Artur-1 Lada Samara sedan & ... Bielsk Podlaski | 2004-11-22 18:32:11 Witka
Wiec...Nosze sie z zamiarem wykonania malego remonciku w Samarce: wymiana uszczelniacza na wale(pod rozrzadem), paska rozrzadu, uszczelki pod glowica( mozna zapalic gaz w zbiorniczku wyrownawczym), przy okazji uszczelniaczy zaworowych i moze tez pierscieni(czy w aucie o przebiegu 150kkm warto wymieniac tylko pierscienie--co sadzidzie o pierscieniach PRIMA?) Jako, ze sam nie podejmuje sie wykonac takiej naprawy, chce zlecic ja mechanikowi. Ile Waszym zdaniem mozna za taka usluge zaplacic? (znam juz orientacyjna cene--podam ja Wam jutro--dzis czekam na Wasze opinie). |
Jasio SYMPATYCZNY GOŚĆ sluzbowka :) Lublin | 2004-11-22 19:14:42 Moim zdaniem jak zrzucisz glowice to dopiero zobaczysz co jest w srodku wiec w tej chwili nie wiadomo czy to pierscienie czy cos wiecej.Ale dziwne to jest wedlug mnie ze po 150kkm juz pierscionki by byly do wymiany |
Artur-1 Lada Samara sedan & ... Bielsk Podlaski | 2004-11-23 00:30:24 Wiesz autko jest mocno zmeczone zyciem. Prawie caly czas tlucze sie po miescie, czesto-gesto z ciezka przyczepa. Przy ostatniej wymianie uszczelki pod glowica mechanik sygnalizowal lekki prog w cylindrze a bylo to jakies 40kkm temu nazad Sklepowy powiedzial,ze sens wymiany pierscieni istnieje do ok 200 kkm, zreszta i tak zadecyduje mechanik. Koszt uslugi zostal wyceniony na 300 zl. |
1Bobo SYMPATYCZNY GOŚĆ 2107 `96 1.7i :) Warszawa | 2004-11-23 00:55:36 na jakim oleju jezdzisz?? na semi-synt czy na mineralnym?? 5 l na 15k km to nie jest az tak bardzo duzo, a o kopceniu trudno sie wypowiadac w zimie |
Artur-1 Lada Samara sedan & ... Bielsk Podlaski | 2004-11-23 10:19:28 Jezdze na mineralnym Lotosie, a siwy dymek przy ruszaniu puszcza nawet latem.
Jakie powinno byc cisnienie sprezania? |
Artur-1 Lada Samara sedan & ... Bielsk Podlaski | 2004-11-26 21:34:50
Dzis bylem u mechanika. Jeszcze nie zlozyl autka, ale pierscienie juz zmienil i pokazal mi stare. Na moich oczach wygial pierscien w ksztalt litery "S" i.....nie pekl. Czy one tak maja, czy to wynik przegrzania silnika???? |
Artur-1 Lada Samara sedan & ... Bielsk Podlaski | 2004-11-29 22:55:13 W piatek odebralem samochod. Wymienione zostalo: --uszczelniacz walu, --pasek rozrzadu+rolka, --pierscienie, --uszczelka pod glowica, --uszczelniacze zaworowe+docieranie zaworow
--oslona przekladni kierowniczej --koncowka wachacza --olej+borygo Za robocizne +czesci zaplacilem 620zl. Moze i to nie duzo, ale... To maly zakladzik, kiedys auta naprawial sam wlasciciel, teraz wszystko robia pracownicy, dosc mlodzi. Jak odwiedzilem ich w czasie pracy przerazil mnie troche balagan (glowica lezala na podlodze, tam ja rozbierali, podloga byla mokra bo na podnosniku stal samochod z ktorego kapala woda--beee). Dalej. Odbieram samochod. Uwalony w oleju od zderzaka po koniec dachu. Kierownica, fotele--wszystko wypackane--brrr. Dobrze, ze w domu mam warunki, wiec zaraz po powrocie przeznaczylem 2h na doprowadzenie lady do porzadku. Od tej pory bede dokladniej przygladal sie warunkom w jakich pracuja mechanicy zanim powierze im swoj samochod. Cena nie bedzie jedynym kryterium wyboru. To juz drugi zaklad w moim miasteczku, ktory raczej skresle ze swojej listy. A moze sam odwaze sie w przyszlosci swrwisowac swoja ladna? POŻIJOM--UWIDZIM |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2004-11-29 23:00:53 zastanow sie w jakim stanie to auto oddales- najlepiej jest umyte i blyszczace - wtedy nie beda mogli go spackac.
A jak bylo brudne to sie nei przejeli i spackali bardziej. Zreszta jesli wsztystko sie umylo to co sie martwisz - najwazniejsze zeby dobrze zrobili mechanike! |
Artur-1 Lada Samara sedan & ... Bielsk Podlaski | 2004-11-29 23:15:22 Pewnie masz racje. Mimo to niesmak pozostal.
Ps.Ten smar na kierownicy...brrr |
soop SYMPATYCZNY GOŚĆ PT Cruiser 2.4L Limi ... Białystok | 2004-11-29 23:30:15 Ja tam bym sie na nich obrazil nawet gdyby robili za pol ceny, a zbytnim czysciochem nie jestem jezeli chodzi o auto. |
sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2004-11-30 03:07:39 Witam
Artur, to chyba jednak objaw przegrzania silnika, powinny peknać, myślę że motorkowi musiało się się kiedyś trochę dostać, bo jak na mój gust Samarka po 150 kkm do remontu to chyba troszkę zbyt wczesnie. Wspólczuje ze tak Ci upaprali autko, ale cóż, obyś nie musiał długooo do zadnego warsztatu zaglądać |
Artur-1 Lada Samara sedan & ... Bielsk Podlaski | 2004-11-30 16:43:29
Czego zycze sobie i Wam wszystkim. |