Mocowanie gaśnicy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kupiłem sobie nową gaśnicę i mam ją w bagażniku a moje pytanie dotyczy mocowania starej gaśnicy, czyli to pod nogami pasażera. Czy mocowanie tej gaśnicy jest przykręcone śrubami do podłogi na wylot? tzn. czy po odkręceniu śrub jest dziura w podłodze?

Jest.
Od kabiny masz dwie śruby, które zaciskane są nakrętką pod podłogą. Między łbem śruby, a nakrętką jest tulejka dystansowa.

U siebie gaśnicę przeniosłem do bagażnika, dziury w kabinie po zastosowaniu za pomocą zaślepek zniknęły, natomiast dziury w podłodze zatkałem silikonem.

Pozdrawiam.
Paweł.

[ wiadomość edytowana przez: kufel dnia 2004-11-28 11:14:43 ]

Pozostaje jeszcze zaślepić wykładziną dwie dziurki po tulejach dystansowych. Nie mam skąd wyciąć takiego kawałka, więc mam dwa otwory, których niestety wycieraczka nie przykrywa.

Tantu - nie wiem czy zamontowałes już gasnice w bagazniku, ale mozesz w tym celu wykorzystać istniejące otwory od zapinek plastikowych, aby nie dziurawić blachy.
Pozdr.

Cytat:
Pozostaje jeszcze zaślepić wykładziną dwie dziurki po tulejach dystansowych. Nie mam skąd wyciąć takiego kawałka, więc mam dwa otwory, których niestety wycieraczka nie przykrywa.

Ja zaślepiłem otwory w następujący sposób:
-otwory w podłodze zaślepiłem krótkimi śrubami,
-w otwory w wykładzinie wkleiłem na silikonie duże zaślepki plastikowe do tapicerki do "Malucha". Pasują idealnie, a całość wygląda gustownie

Czym prędzej wykorzystam ten patent, jeśli pozwolisz

Cytat:
Czym prędzej wykorzystam ten patent, jeśli pozwolisz

Ależ, proszę bardzo