Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Waga - | 2003-10-19 11:39:48 Ja też jestem w tym temacie laikiem... ale wiem, że można sobie kupić taką zasłanke na atrapę chłodnicy, żeby sie szybciej grzało ![]() ![]() |
![]() Bartek_w Caro, Truck Kraków | 2003-10-19 12:15:17 Dokladnie - plukanie, czyszczenie nagrzewnicy, wentylator, podlaczenie ogrzewania parownika itepe..wszystko bylo przerabiane, wystarczy poszukac. BTW. Waga: masz cos przeciwko zatkaniu atrapki? Bo nie wiem, czy sie nabijasz, czy rzeczywiscie wierzysz w jej skutecznosc.. Chociaz pewnie nie zatkalbys swojego pieknego znaczka ![]() Ja tydzien temy zalozylem, juz na drugi sezon, plastik z HEKO, mimo ze kijowo wyglada z badlookiem, to jest poprawa w nagrzewaniu silnika, moze nie w miescie, ale na trasie ( a ostatnio tylko tak jezdze) roznica jest ogromna. |
![]() MaciekW Miłośnik FSO Fiat Doblo Częstochowa | 2003-10-19 13:05:20 Ja z tym nikdy nie mialem problemow ![]() ![]() |
![]() bodziot Miłośnik FSO "Misia" czyli Fiat P ... Kraków | 2003-10-19 15:21:43 ja niezasłaniam chłodnicy i nie miałem problemów z ngrzewaniem zeszłej zimy i spodziewam sie ze teoria Ramzesa jest prawdziwa
tak przyokazji zastanawiam sie jak w zimie poradzi sobie DOHC bo w lecie produkował ogrome masy ciepła wiec w zimie nie powinienem narzekać |
![]() danielewicz Miłośnik FSO 3BG Gdynia | 2003-10-19 18:47:24 Ja co roku zakładałem kartonik,teraz zmieniłem termostat i jak zrobi się naprawdę zimno okaże się czy w tym roku kartonik będzie potrzebny. |
![]() Mokry Miłośnik FSO Poldzo/VW Gragów | 2003-10-19 19:20:12 A ja mam termostat 82C i nie chce mi się go zmieniac na zimę..jak mu bedzie zimno to przysłonie chłodnice ![]() |
![]() OLO Miłośnik FSO ![]() 105L/125/125k/126S/1 ... Wawa | 2003-10-19 22:53:41 wiesz co ramzes? Ten Twój pomysł jest niegłupi. U mnie jest ogromna różnica w grzaniu między gałka w górze- gałka 1cm niżej, a jeszcze większa przy małym/dużym nawiewie! Stoje w korku - gorąco. polece chwile 120 - lodowato! Cały czas macham gałką. Koszmar! Sprawdze czy sterowanie samym zaworem bedzie skutecznie wyłaczało ogrzewanie. W plusie akurat jest na odwrót - grzeje cały czas, tylko jest sterowanie jakimiś klapkami. No ale tam nagrzewnica ma wielkosc jak butla z gazem i jest którędy. ----------------- "Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz. To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat. Fiacior mój to jest to, kocham go..." |
Ramzes_II Lancia Kappa Dębica | 2003-10-20 15:29:13 Dla zainteresowanych wyglądem mojej chłodnicy - zapraszam do zdjęć w profilu. Doprawdy to Coś potrafi skutecznie ochłodzić, a nie musze jej zasłaniać aby teraz sie ugotować w kabinie gdybym nie zmiejszał ogrzewania. |
![]() bodziot Miłośnik FSO "Misia" czyli Fiat P ... Kraków | 2003-10-20 19:16:04
ja też tak robie |