SCORPIO 2.0 16V + GAZ = TOTALNA BIEDA!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

zamontowalem instalke II generacji (ELPIGAZ NICOLAUS). Moja zaba szarpie przy ruszaniu (silnik sie dlawi) i do tego pali ponad 20 litrow gazu w miescie! W trasie jeszcze w normie: na autostradzie ok.140 km/h 12l.

Gazownicy jednym glosem krzycza, ze taki silnik i tak bedzie! Ale ja widze wypowiedzi na forach, ludzi ktorzy maja instalki II generacji w tych zabach i jest OK!

Prosze o pomoc. Moze ktos z Was cos poradzi. Moze tez to mial itd.

Silnik ma 2 przepustnice, podobno dlatego...

Instalka jest puszczona na jednej sondzie lambda (drugiej mi nie podlaczyl bo nie wie po co ona jest) . Moze to jest przyczyna??

Z gory dzieki
Pozdrawiam

kolejna osoba która rozpoczyna swoją nierowną walke z LPG.. sory ze nic nie wnosze do wątku ale mi dziś znów spalił 18l i nie jestem chumorze..

Moim zdaniem masz za bogatą mieszankę i zalewa się. Drugi powód to mogą być: kable WN, kopułka rozdzielacza, palec oraz świece. Mi szarpał jak mialem kopułkę i palec do wymiany. Po wymianie jak ręką odjął.

Cytat:
2004-11-23 23:27:07, hendrix79 pisze:
Witam, zamontowalem instalke II generacji (ELPIGAZ NICOLAUS). Moja zaba szarpie przy ruszaniu (silnik sie dlawi) i do tego pali ponad 20 litrow gazu w miescie! W trasie jeszcze w normie: na autostradzie ok.140 km/h 12l. Gazownicy jednym glosem krzycza, ze taki silnik i tak bedzie! Ale ja widze wypowiedzi na forach, ludzi ktorzy maja instalki II generacji w tych zabach i jest OK! Prosze o pomoc. Moze ktos z Was cos poradzi. Moze tez to mial itd. Silnik ma 2 przepustnice, podobno dlatego... Instalka jest puszczona na jednej sondzie lambda (drugiej mi nie podlaczyl bo nie wie po co ona jest) . Moze to jest przyczyna?? Z gory dzieki Pozdrawiam

witam wszyskich!!
ja mialem ten sam problem z primera. nie bedzie ci wchodzic na obroty z wolnych jak nie podniesziesz troszke na benzynie obrotow biegu jalowego, a co do spalania to mam ten sam klopot i podobne wyniki ale walcze i tobi i sobie zycze powodzenia