MotoNews.pl
8 Za niskie obroty silnika po rozgrzaniu (71271/45) - NT

Za niskie obroty silnika po rozgrzaniu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czesc! Mam probelm. Po rozgrzaniu silnika obroty spadają do 500 a czsami samochód gaśnie. Jak jest zimny wszystko jest ok. Co to może być"? Czytałem już wiele na tan temat , ale nic to nie pmogło.

Po pierwsze jaki masz silnik?

Cytat:
2004-11-22 15:43:06, dragon102 pisze:
Czesc! Mam probelm. Po rozgrzaniu silnika obroty spadają do 500 a czsami samochód gaśnie. Jak jest zimny wszystko jest ok. Co to może być"? Czytałem już wiele na tan temat , ale nic to nie pmogło. Mam silnik 1,3 na monowtrysku. Z góry dzieki.

moze trzeba ustawic obroty na rozgrzanym silniku??????

ja mam 1.6EFI 105km z 1991r. silnik zachowuje sie podobnie wymienilem swieczki na championy przewody w.n. filtr powietrza i dalej to samo, przedmuchiwalem silniczek krokowy (regulator biegu jalowego) ,ale tylko kompresorem,sonda lambda chyba ok bo spalanie w normie 9-10l100km. czym najlepiej przeczyscic ten regulator zeby miec pewnosc ze to to??a moze jeszcze o czyms zapomnialem??

może katalizator. Odpal silnik po 2 minutach dotknij rurę przed i za katalizatorem. Jeźli przed jest gorąca a za katalizatorem znacznie mniej to masz odpowiedż. To samo miał kumpel

Cytat:
2004-12-01 02:39:48, lepik pisze:
może katalizator. Odpal silnik po 2 minutach dotknij rurę przed i za katalizatorem. Jeźli przed jest gorąca a za katalizatorem znacznie mniej to masz odpowiedż. To samo miał kumpel

takie male pytanko ile kosztuja najtansze katalizatory do 1.6 efi???

pozdrawiam