... czujnik temperatury i wskazania ....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
... mam pytanko .... czy ten elemenw wskazany na zdjęciu to jest czujnik temperetury ??? (zdjęcie zrobione po wyjęciu rury doprowadzającej powietrze do filtra ....

... będe szukał przyczyn braku wskazań temp silnika ... wskazowka na ciepłym silniku po włączeniu zapłony ledwo drgnie do góry ..... dalej nic ..... silnik jest ciepły ..... przewody wodne też ..... gdzie można upatrywać przyczyny braku wskazania tamp ...... dodam że czasami wskazówka poleci do góry .... ale tylko na moment .... potem wraca do pozycji poniżej początku skali .....

Niestety to nie jest czujnik temperatury.

Nie wiem co to jest ale czujnik temperatury jest wkręcany do silnika, jak otworzysz maske to na samym przodzie.

Tylko jaki masz silnik ? bo ja mam dieselka.

U mnie wymiana czujnika pomogła, a miałem objawy podobne do twoich

... niop ... ja mam ZETECA 1.6 z roku pańskiego 1998 ....

na zdjeciu pokazales włącznik wentylatora dmuchawy (moim zdaniem ) za wskazania temperatury odpowiada jeden z dwoch czujnikow umieszczonych w obudowie termostatu i to raczej ten z dołu (pod rurą) jak sie myle to ..... nie bijcie

[ wiadomość edytowana przez: rbproof dnia 2004-12-04 01:30:46 ]

MAsz rację.
czujnik temperatury znajduje się napewno w obudowie termostatu.

miły ten który pokazałeś to włącznik wentylatora natomiast czujnik temperatury umieszczony jest w obudowie termostatu /poziomy daje sygnał do wskaźnika na desce a pionowy do komputera/

... acha ..... czyli ten który przychodzi tak od ukosa z dołu ???

nie pamiętam dokładnie czy z ukosa ale na pewno z kwadratową kostką

.. niop ..... zgadza się ..... ten ukośny ma kwadratowa kostke ...... i od niego kabelki lecą do złaczki na przegrodzie ... niop i potem w lewo i do nadkola .....