Deszczówki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Omegową brać (i siostrość czy jakoś tak)

Nie mogę doszukać się w forum informacji o oponach na lato, ale deszczowych. Szukam czegoś co na mokrym spisywałoby się bardzo dobrze w rozmiarze 195/65/15 H 91. Która firma i model?

Od siebie dodam, że zmieniłem Goodyear Vector (all weather) na Pirelli Carving (zimówki) i różnica jest kolosalna na korzyść Pirelli nawet na suchym asfalcie.

pozdrawiam
Danek z Krakowa

Na deszcz Uniroyal RainSport tylko nie jestem pewien czy są w tym rozmiarze.

na wodę bardzo dobra Michelin Pilot Exalto jednak lubi się "ząbkować" a wtedy strasznie hałasuje. podobna Goodyear EAGLE VENTURA w/g mnie nawet lepsza od Exalto. naprawdę bardzo dobrze odprowadza wodę - chyba najpelsza z tej klasy.
ponadto Bridgestone RE720 Potenza - jak sama nazwa wskazuje to potęga. opona klasy ultra high performance - najwyższa półka - jednak u mnie szybko się zużyła.

ale jeśli nie zależy ci na oponie kierunkowej i tym samym unikniesz ząbkowania to gorąco polecam Michelina Pilot Primacy - opona do samochodów wyższej klasy (duże prędkości i obciążenie) - piękna opona asymetryczna - bardzo długo wytrzymuje bez widocznej utraty wysokości bieżnika. po 80 tyś km. moje wyglądały jak nowe. - minimalnie gorsze właściwości na wodzie jednak komfort najlepszy.

aha widzę żę jesteś z krakowa. jak wybierzesz konkretny model daj znać a podam ci cenę (w/g mnie bardzo dobrą) jedyny mankament jeśli chcesz je założyć na felgę to trzeba podjechać 25 km. do krzeszowic

[ wiadomość edytowana przez: robert_kraków dnia 2004-11-29 12:26:31 ]

Na wode najlepsze wedlug mnie Good Year F1 GSD3 jedyny minus jak kazda opona do szybkiej jazdy ginie w oczach...
Polecam tez SUMERSTAR SPORT firmy POINTS robi to CONTINENTAL-moim zdaniem super jakosc za rozsadna cene.
Michelin PILOT SPORT tez bardzo dobra jedyny minus cena...
Nistety zadna z tych nie wystepuje w rozmiarze 195/65 15...i z indeksem H...od V w gore...

Cytat:
2004-11-29 12:23:03, robert_kraków pisze:
widzę żę jesteś z krakowa. jak wybierzesz konkretny model daj znać a podam ci cenę (w/g mnie bardzo dobrą) jedyny mankament jeśli chcesz je założyć na felgę to trzeba podjechać 25 km. do krzeszowic

1) To mnie nie straszy - obawiam się jednak, że większość proponowanych tu na forum opon jest dość droga. Słyszałem o Michellin Exalto, tylko czy będzie rozmiar? Nie mogłem znaleźć ich w ofercie w sieci. Czy możesz podać mi cenę?

2) Czy ktoś z Was może powiedzieć cokolwiek na temat opon Fulda, albo konkretniej Carat Attiro (lub Carat Assuro - poprzedni model) ??

Pozdrawiam
Danek z Krakowa

A ja na felgach 15' mam MATADORy AQUILA 1,5 roku temu kupiłem nówki.Bieznik nacinany w jodłe.Na deszczu zachowują się bardzo pewnie i auto ciężko wyprowadzić z toru jazdy.Naprawde dobre gumy i nie drogie.Komplet 195/65/15 kosztował mnie 900zł.