MotoNews.pl

Czy ty tez kochasz swojego Poloneza ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.

Mam problem ze swoim samochodem. Chyba juz go nie kocham.
Coraz bardziej czuje ze nic nas juz nie laczy, On zreszta po tych 5 latach zmienil sie nie do poznania, naprawde nie wiem jak mozna kochac takiego trupa. Kiedy cofne sie pamiecia wstecz, przypominam sobie ta chwile, kiedy go zobaczylem, byl taki sliczny i blyszczacy, nie zapomne pierwszej jazdy, bylo ostro, opony popiskiwaly silniczek ryczal, bylo wspaniale. Czulem wtedy ze to ten jedyny. Z czasem zaczelo sie wszystko zmieniac. Teraz mam ochote dac mu kopa i powiedziec zegnaj. Co mam robic ? Czy zmienic sobie na lepszy model ?

Ja na swojego poldka SRAŁEM i zażynałem w każdy możliwy sposób
Kup Kanta Te auta się kocha

Cytat:
2005-06-30 22:04:58, zibbizibbi pisze:
Witam. Mam problem ze swoim samochodem. Chyba juz go nie kocham. Coraz bardziej czuje ze nic nas juz nie laczy, On zreszta po tych 5 latach zmienil sie nie do poznania, naprawde nie wiem jak mozna kochac takiego trupa. Kiedy cofne sie pamiecia wstecz, przypominam sobie ta chwile, kiedy go zobaczylem, byl taki sliczny i blyszczacy, nie zapomne pierwszej jazdy, bylo ostro, opony popiskiwaly silniczek ryczal, bylo wspaniale. Czulem wtedy ze to ten jedyny. Z czasem zaczelo sie wszystko zmieniac. Teraz mam ochote dac mu kopa i powiedziec zegnaj. Co mam robic ? Czy zmienic sobie na lepszy model ?

Nie. Po prostu kup inny, albo zafunduj mu generalny remont.

ja kocham mojego poldasa i sie wzruszam jak go widze... chyba zawsze bede go kochal... i moja pierwsza skode 120 gls'ke... tzn to byl moj pierwszy samochod... i fiata... tez i pierwszego i tego na czesci i tego teraz, no, nad pomaranczowym to musze pomyslec -nie jego nie kocham. za duzo szpachli. i nuby tez nie kocham.

ale poldka - tak.

Cytat:
2005-06-30 22:04:58, zibbizibbi pisze:
(ciach) Co mam robic ? Czy zmienic sobie na lepszy model ?

Koniecznie kup sobie "zachodniego" - do tego "ekierka za oknem" i umcykumcyk

optymalnym rozwiazaniem jest piechota i fiat klasyk w garazu na sloneczne weekendy.

Cytat:
2005-06-30 22:07:12, Wujek-Kajtek pisze:
[...] Kup Kanta Te auta się kocha

Prawda. Tyle że mi ciągle ktoś "psuje relacje" z moim autem.
#Ojciec, ktory za lek na wszystko uważa blachowkręty i silikon.
#Siostra jeżdżąca najagresywniej w rodzinie zaliczająca dzwona.
#Blacharz-szpachlarz-lakiernik-debil który poskładał temu fiatu przód, że tylko się pochlastać (sami zobaczycie w Toruniu). Takoż samo go polakierował, bez podkładu, na stary zmatowany lakier.
#...

[ wiadomość edytowana przez: jacek_s dnia 2005-06-30 22:25:12 ]

Cytat:
2005-06-30 22:14:45, GDA pisze:
Koniecznie kup sobie "zachodniego" - do tego "ekierka za oknem" i umcykumcyk

"ekierka za oknem" to znaczy 'zimny łokieć' ? czy o coś innego chodzi?

Jasne że o łokcia

Cytat:
2005-06-30 22:27:51, Makaveli pisze:
"ekierka za oknem" to znaczy 'zimny łokieć' ? czy o coś innego chodzi?

A to u "wasz" mówią na to zimny łokieć

w sumie sie nie dziwie bo czaem też mam takie uczucie

ale biore na przeczekanie i po kilku dniach ja popatzre jak stoi zakurzony przed blokiem mysle ze mimo ze sprawia mi wiele problemów to w sumie to fajne autko takie nie tuzinkowe pomalowane smiesznym kolorem i handra mi przechodzi

a jak ma wolne pare złotych w kieszeni jade na stacje benz raje mi papu
a potem autostrada kraków - katowice

i zycie staje sie piekne

Cytat:
2005-06-30 22:33:04, GDA pisze:
A to u "wasz" mówią na to zimny łokieć

Mowa!

Raczej

hmm... no nasz związek przeżywa czasem trudne chwile ale ogólnie każdy taki kryzys wzmacnia nas

mnie to wkurza jak mu sie chce za duzo jeść (lpg), jak sie coraz bardziej kumpluje z ruda i jak czasami niechce mu sie troche sprinta dac a kocham na 1 moiejscu moja królową Syrenke a pozniej Okulara

Ja dzisiaj umyłem swojego Poldzia, wypucowałem wnętrze, a że wczoraj był odkurzony - wyszedł funkiel nówka nie śmigany Na finisz aż strzeliłem nim oberka z radości, na pełnej przepustnicy, jak wracałem do domu

ludziom z depresja lub myslami samobojczymi mowi sie, aby zrobili porzadek w domu, w szufladzie czy HGW gdzie. najpierw go umyj, nawoskuj, odkurz, upierz wykladzine, patyczkami do uszu przemyj nawiewy, umyj silnik, nablyszcz plastiki, a potem zastanow sie nad tym samym. z autami jest jak z dupami. pierwsze rzniecie, tere fere, a potem pytanie, co ja w niej, k*rwa widzialem. wiec teraz sobie trzeba przypomniec wlasnie, co widziales w tym aucie.

Ja dziś swego umyłem, wywoskowałem, zamalowałem rysę, wyczyściłem wnętrze, do tego Pan.M zrobił mu mały przegląd i zabezpieczył antykorozyjnie, krótko mówiąc bajka.
Kocham mojego Turkusa, dużo razem przeszliśmy, bywało lepiej i gorzej, ale zawsze był ze mną .
Choć i też nie raz miałem ochotę oddać go na złom i nabyć Golfa II w kolorze czarnym idealny na Bałucki lans .
Choć z każdym dniem zbliża się pora kiedy nadejdzie roztsanie , ciężko mi to zrobić bo to naprawdę świetny egzemplarz, ale mam na oku lepszego tego też pokocham

Cytat:
2005-06-30 22:07:12, Wujek-Kajtek pisze:
Ja na swojego poldka SRAŁEM i zażynałem w każdy możliwy sposób Kup Kanta Te auta się kocha

Kanta akurat nie kochalem, bo byl powypadkowy i skrecal sie caly na zakretach, mial 4biegowa skrzynie i rdzewial szybciej niz jechal. Za to Poldek... Byl swiadkiem tylu libacji, randek z dziewczynami tudziez polamanego oparcia w wyniku radosnego seksu, zwiedzal kilka razy rowy i miedze i sam potrafil z nich wyjechac jak LandRover 2 razy dal dobrze zarobic na swoim ciele przy stluczce, no i fruwal te 140 bez problemu a nawet 160 jak sie go poprosilo No i ten drift, do ktorego Poldek jest urodzony hehehe
Byl za to 1 samochod przy sprzedazy ktorego poryczelismy sie z ojcem. Niebieska Skoda S100, cale moje dziecinstwo i mlodosc ojca... Cos takiego chyba najbardziej przywiazuje.

No ja tęsknię jeśli chodzi o polda właśnie tylko i wyłącznie za DRIFTEM, który mu zawsze cudownie wychodził i za najlepszym ogrzewaniem jakie w życiu widziałem.
Za to kanty kocham, bo może ogrzewanie znacznie słabsze i drifty też nie wychodzą takie jak poldem, ale wszysko inne mają od niego lepsze
Pzdr