MotoNews.pl
3 Jak Wam dziala kontrolka otwarcia drzwi?? (72884/0) - NT

Jak Wam dziala kontrolka otwarcia drzwi??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
tak jak w temacie
kiedy Wam sie zapala?
bo mi dziala tylko na przednie drzwii...nie dziala ani na tylne ani na bagaznik...
dzieki

u mnie działaja wszystkie drzwi ale bgaznika szczerze mówiąc nie sprawdzałem

a zapala Wam sie to swiatleko przy zegarku jak sie tylnie drzwi otwiera?bo mi nie...

stary ale walisz problemasy cholera wie nie zastanawialem sie raczej jezdze z przodu a tam mi wszystko działa. Dales mi do myślenia teraz nie będe mógł spać po nocach zanim nie sprawdze a potrwa to troche bo mam wózwk u lakiernika. Powiedz lepiej czy nie masz do opchnięcia jakichs fajnych przednich foteli

Zdaje się ze temat kiedyś pojawił się na Forum. Różne były odpowiedzi. U mnie wszystkie drzwi zapalają lampkę wnętrza, a bagażnik zapala tylko w bagażniku

u mnie natomiast co bym nie otrorzyl to sie lampka zapala(ta z zegarkiem) zarówno drzwi jak i tyla klape i przedna maske..

Zainwestuj 10zl w te cycochy przy progach drzwi i bedzie Ci sie lampka zapalala przy zegarku i kontrolka przy wskaznikach.

temat zapalania sie lamki tak sobie rzucilem, generalnie chodzi mi o ta kontrolke, bo zainstalowalem sobie alarm, wypuscilem sobie przwody na dodatkowe przewody na czujnik otwarcia klapy a tu okazalo sie najpierw ze otwarcie klapy wcale nie powoduje zapalnia sie kontrolki alarmu a tym samym wlaczenia alarmu a dzis dodatkowo ze niestety tylne drzwi tez nie sa za bardzo z alarmem polaczone
dlatego chce sie dowiedziec czy bagaznik powinien powodowac zapalanie kontrolki czy tez trzeba go osobna podpiac
a jezeli chodzi o fotele to gdzies tu na forum jest topic ze sa do oddania welury razem z boczkami za 200czy250pln
pzdr

Jezeli dobrze pamietam to u mnie po otwarciu bagaznika zapala sie kontrolka otwartych drzwi. Nie wiem, jezeli to nie seria to jak alarm zakladali to podpieli...

Seryjnie, czyli tak jak u mnie (bo nie mam alarmu - ale ciii ) kontrolka zapala sie tylko przy otwartych drzwiach, zarówno z przodu jak i z tyłu, natomiast nie zapala sie po otwarciu klapy bagaznika oraz silnika(to ostatnie bo nie ma zadnego włącznika). To samo sie tyczy lampki oświetlenia wnętrza tej przy zegarku.

[ wiadomość edytowana przez: Adam4302 dnia 2004-12-05 01:22:31 ]

Cytat:
2004-12-05 01:20:58, Adam4302 pisze:
Seryjnie, czyli tak jak u mnie (bo nie mam alarmu - ale ciii ) kontrolka zapala sie tylko przy otwartych drzwiach, zarówno z przodu jak i z tyłu, natomiast nie zapala sie po otwarciu klapy bagaznika oraz silnika(to ostatnie bo nie ma zadnego włącznika). To samo sie tyczy lampki oświetlenia wnętrza tej przy zegarku. [ wiadomość edytowana przez: Adam4302 dnia 2004-12-05 01:22:31 ]

jedyna sensowna odpowiedz

a co do alarmu to powinnien byc podpiety pod wszystko..u mnie jest podpiety pod maske bagaznik i drzwi..ale nie ma to nic wspolnego z lampka czy kontrolka ktore pala sie tak jak w serii..jesli komus sie nie pali kontrolka przy ktorychkolwiek otwartych drzwiach tzn ze ma uszkodzy czujnik otwarcia drzwi i koniec tematu..

zdejmij wszystkie cycuszki przy drzwiach, sprawdź czy mają przejście elektr, wyczyść spirytusem technicznym albo benzyną.
mialem ten sam problem i już nie mam

Cytat:
2004-12-05 22:15:32, werkid pisze:
zdejmij wszystkie cycuszki przy drzwiach, sprawdź czy mają przejście elektr, wyczyść spirytusem technicznym albo benzyną. mialem ten sam problem i już nie mam

nie na dlugo..czyszczenie to polsrodek pomaga,..ale na krotko..przy cenie 3zl za jeden wlacznik mi sie nie chcialo bawic juz wiecej

Mi działa kontrolka drzwi i lampka przy zegarku tylko przy otwarciu drzwi (czasami się nie włącza ale to kwestia wyczyszczenia styków).
Jednak zauważyłem ciekawe zjawisko, że po otwarciu bagażnika antena się chowa, a przy zamykaniu bagażnika antena się wysuwa (pod warunkiem oczywiście że radio is ON). Tak mi się to spodobało że kilka razy otwierałem i zamykałem bagażnik

Cytat:
2004-12-05 22:26:50, pjacek26 pisze:
Mi działa kontrolka drzwi i lampka przy zegarku tylko przy otwarciu drzwi (czasami się nie włącza ale to kwestia wyczyszczenia styków). Jednak zauważyłem ciekawe zjawisko, że po otwarciu bagażnika antena się chowa, a przy zamykaniu bagażnika antena się wysuwa (pod warunkiem oczywiście że radio is ON). Tak mi się to spodobało że kilka razy otwierałem i zamykałem bagażnik

no ale raczej nie ma sie z czego cieszyc

Cytat:
2004-12-05 22:26:50, pjacek26 pisze:
Mi działa kontrolka drzwi i lampka przy zegarku tylko przy otwarciu drzwi (czasami się nie włącza ale to kwestia wyczyszczenia styków). Jednak zauważyłem ciekawe zjawisko, że po otwarciu bagażnika antena się chowa, a przy zamykaniu bagażnika antena się wysuwa (pod warunkiem oczywiście że radio is ON). Tak mi się to spodobało że kilka razy otwierałem i zamykałem bagażnik

to może być problem z masą! El. antena reaguje na wahania napięcia, które mogą być spowodowane "gubieniem" masy.

Robert,

na pewno nie żartujesz, ja myślałem że tak jest w każdym Espero, że ona chowa się w momencie otwierania klapy bagażnika żeby nie zostać uszkodzona przez otwierający się bagażnik, a wysuwa się jak "jest bezpiecznie" czyli bagażnik jest zamknięty

Cytat:
2004-12-06 00:41:06, pjacek26 pisze:
Robert, na pewno nie żartujesz, ja myślałem że tak jest w każdym Espero, że ona chowa się w momencie otwierania klapy bagażnika żeby nie zostać uszkodzona przez otwierający się bagażnik, a wysuwa się jak "jest bezpiecznie" czyli bagażnik jest zamknięty

Nie ma najmniejszego powodu zeby sie chować gdy otwieramy bagaznik. Nie ma kolizji między otwartą klapą a wysuniętą anteną. Do tego jest ona w zasadzie równolegle do płaszczyzny klapy, więc nawet nie ma możliwości zeby uszkodzić antenę podczas wkładania bagazu. Niestety masz jakieś zwarcie tudzież przerwe w zasilaniu (sterowaniu) anteny.

Cytat:
2004-12-04 22:37:27, QLogic pisze:
Zainwestuj 10zl w te cycochy ...

Zaplułem monitor przez Ciebie)
Tom

A czy razem z lampką przy zegarku zapalają się wam lampki przy drzwiach tylnych - u mnie można je tylko wcisnąć i palą się na stałę - skoro już jesteśmy blisko zegarka - czy to prawda, że przestawiając coś w nim można ustawić czasowe zamykanie CZ?

Chopin