Wam tez radze :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

Explorerowi mówią NIE!
29.11.2004 08:55
INTERIA.PL

Co zrobić z wadliwym oprogramowaniem? Wyrzucić. Tak przynajmniej radzą władze Finlandii. A sprawa jest poważna, bo zalecenie dotyczy najpopularniejszej przeglądarki internetowej, czyli Internet Explorera. Finowie radzą rozważenie zmiany przeglądarki, aby uniknąć masowego ataku wykorzystującego błąd związany z obsługą JPEG-ów.

Ponieważ w sieci pojawił się już z odpowiedni exploit (czyli swoisty "gotowiec" dla włamywaczy), fińska agencja rządowa zaleca unikanie IE aż do momentu "załatania" dziury przez Microsoft.

"Sądzimy, że istnieje duże zagrożenie" - twierdzi Arsi Heinonen, szef Fińskiego Urzędu Regulacji Telekomunikacji. "Jeśli ludzie mogliby używać innej przeglądarki, zanim pojawi się patch, byłoby to dobrym rozwiązaniem".

Wspomniany exploit Bofra (znany też jako IFrame), wykorzystywany jest do infekowania komputerów poprzez bannery reklamowe. Kliknięcie na taki obrazek ma prowadzić do strony zawierającej złośliwy kod. Błędna interpretacja znaczników IFrame może wówczas doprowadzić do przepełnienia bufora. Robak nie jest groźny dla użytkowników Windows XP z SP2, natomiast może zaatakować komputery pracujące na Win 2000.

Ja osobiscie nie uzywam IE juz baaardzo dawno. Do niedawna uzywalem Netscape'a (jeszcze od wersji 4 az do 7.2) obecnie uzywam FireFoxa i go polecam

pozdr

A ja Opere

A ja Opere

O Wyrwi kope lat

pozdr

No ja mam SP2 wiec nie mam sie co martwic

XP SP2 ma wiecej dziur niz SP1 nie ciesz sie za wczesnie

pozdr

Czyli po zainstalowaniu SP2 na SP1 jest gorzej ??

Pamietaj ze na kazda dziure zalatana przez m$ przypada ze 3 nowe ktore przy okazji robia. Sek w tym ze jak zalataja tego jednego buga to te 3 nowe nie sa jeszcze znane

Najlepsza zasada uzytkowania windowsa jest prosta "Im mniej m$ tym lepiej i bezpieczniej"

pozdr

Ale od win 3.11 nie bylo tak fajnego systemu MS jak XP i jestem ogolnie zadowolony

XP jest spoko, nie chodzilo o to zeby nie uzywac windy tylko wg zasady im mniej m$ tym lepiej zastapic

np
ie - firefoxa, opere, netscape'a
outlooka - eudore
windows media playera - allplayer

itd itd

pozdr

Ja narazie uzywam tylko irfanview.

Irfan jest swietny tez go uzywam do przegladania obrazkow i faxow zamiast tego standardowego wiewóra

pozdr

opera, eudora i inne to moi starzy znajomi zawsze ich uzywam, A mikrosyfowi muwie nie...

Voy i dlatego ZCie lubie ... no nie tylko dla tego hehe

Voy a to znasz ????? klik klik

pozdr

ja operuję operą

i ja spedzam noce i dnie w Operze i to od lat jestem wielkim fanem
i ten innowacyjny klient poczty M2 och
)

M2???

Hellboy, przed chwilą właśnie wymieniłem za ojca klientowi z trasy wąż wody w 525tds touring... tylko że w czerwonym

Bosze to ja mam wode w aucie zgroza

Strach się bać co???

A ja od dzis mam w pracy XP ... ja chce taki w domu ale nie moge to choc w pracy pouzywam..