| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
michal_k Miłośnik FSO Polonez Caro 1.4 Zamość | 2004-12-01 22:19:08 Masz rację, jutro się temu przyjrzę. Mam nadzieję, że to właśnie to. Siliconem raczej nie będę tego ruszał.
Dzięki |
OLO Miłośnik FSO ![]() 105L/125/125k/126S/1 ... Wawa | 2004-12-01 23:31:04
A wręcz nierozbieralne bez specjalnych zabiegów. Ale jak wyjmuje skrzynie to z drązkiem, jak wymieniam skrzynie to zamieniam cały wybierak. Robiłem na glutownice - szybciej stygnie. A jak sie wkłada te gumki w drążek to warto je nasmarować - wchodzą lepiej. Stara prawda... ----------------- "Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz. To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat. Fiacior mój to jest to, kocham go..." |
michal_k Miłośnik FSO Polonez Caro 1.4 Zamość | 2004-12-02 22:22:38 Juz po wizycie - faktycznie, to było to. Dodatkowo wymiana linki sprzęgła i sprawdzenie docisku - teraz chodzi jak zegarek |
CARORACER Miłośnik FSO Polonez Caro + 1.6 GLI Tuchów | 2004-12-03 09:01:08 ja mam inny problem, mianowicie ciezko wchodza biegi lepiej jet z 4 i 5 a reszta to z deka ciezka sprawa, co zauwazylem statnio wrzucajac 3 ale nie dopychajac ja do konca culem jak jam chodzi zembatka no poprostu jak sie zazebia, a nie dopychajac do konca poprostu jak przeskakuje, coto moze byc, cos ze sprzeglem czy moze synchronizatory? |
![]() Mebig Miłośnik FSO Peugeot 307 Poznań | 2004-12-03 11:54:19 Ja kiedyś wrzuciłem wsteczny i zostałem z drążkiem w ręce, męczyłem się aby gówno złożyć z dobre 2 godziny bo nie wiedziałem jak, teraz juz wiem i jak ostatnio zmieniałem komplet tulejek i tych gum zajeło mi to 2 minuty (musiałem popatrzec na opis i które po kolei wchodzą). Słyszałem ze do takiego stanu mozę doprowadzic ciągła jazda z ręka na drążku, ale czy to prawda to nie wiem. |
Domel Miłośnik FSO [i], VW Passat Toruń | 2004-12-03 12:20:54
Właśnie chciałem zasugerować wymianę linki sprzęgła, bo objawy jej szybkiej śmierci były ewidentne |