PYTANIE Z INFORMATYKI - "OGONKI" - CZYLI POLSKIE ZNAKI

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Wiem, ze to nie jest Forum komputerowe, ale w "Duperelkach" chyba moge sie o to zapytac, a na pewno wsrod Klubowiczow sa dobrzy komputerowcy
Moze ktos mial juz taki problem:
Sformatowalem dysk w systemie NTFS i zainstalowalem XP-ka SP1.
Problem polega na tym, ze w oknach przegladarki internetowej Internet Explorer nie moge wpisywac polskich znakow, np. zamiast malej literki... ha,ha jak ja napisac? w nawiasie powinna byc inna - w(l)acznik - zamiast tej literki mam: "B", a zamiast "z" z kropka: "|". Innych wogole nie ma. Problem jest bardzo uciazliwy, poniewaz "ogonkow" nie moge wpisac piszac maile, posty, a najbardziej dokuczliwe jest to, ze w wyszukiwarkach nie mozna ich wpisac.
W MS Word czy Notatniku, czy innych programach, tego problemu nie ma, wiec napewno nie jest to problem ze sterownikami. musi to byc cos z ustawieniami internetowymi, ale wszedzie mam zaznaczony j. polski.
Gdzie szukac przyczyny?

Cytat:
internetowymi, ale wszedzie mam zaznaczony j. polski. Gdzie szukac przyczyny?

Czy nie instalowałeś przypadkiem jakiegoś dodatku do IE? Jakiegoś paska narzędziowego (toolbar-a)? Jeśli tak to odinstaluj i wtedy powinno być ok.
Poza tym dobrze Ci radzę, nie używaj IE !!! To jest największa porażka. Polecam www.opera.com albo www.firefox.pl.

Pozdrawiam,
ufo

Dziękuję UFO78. Miałeś rację. Miałem doinstalowanego NaviExcel Toolbar z PopUp-blockerem. Odinstalowanie go przywróciło "ogonki", co z resztą widać
Jeszcze raz dziękuję