| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
ASP Omega B Caravan Olsztyn | 2002-11-24 14:00:32 Witam.
Idzie zima a wlasciwie juz jest. Ostatnio na lekkim mrozie (-2) przy duzej wilgoci moj CZ sie zablokowal. Po wielu probach udalo mi sie otworzyc drzwi ale zamknac je to juz duzy problem Odpalilem i ogrzewanie na maxa tak dlugo az smary w zamkach puscily (jesli takowe tam sa) Trwalo to ok 45 min. Moze ktos maial podobne klopoty z CZ? Jesli tak to jak je rozwiazal. Napiszcie moze pare slow jak o central dbac, czy smarowac, czy grafitowac itd. Przy okazji - jak radzicie sobie z uszczelkami? Wystarczy wazelinka techniczna? Pozdrawiam wszystkich. |
Mlody_Omega HONOROWY WETERAN Lanser Pabianice | 2002-11-24 15:24:26 Jeszcze nigdy niemiałem problemów z CZ podczas zimy... żadnych zacinań i tym podobnego ustrojstwa... A uszczelki przecieram preparatem przeznaczonym do tego, który uprzednio został zakupiony przeze mnie na stacji paliw |
robert_kraków vectra b KRAKÓW | 2002-11-24 17:42:27 z objawów wynika że siłowniki oraz cięgna masz zapchane jakimś dziadowskim smarem. proponuje drzwi rozebrać wyjąć całe zamki wraz z cięgami dokładnie umyć w benzynie i następnie posmarować oliwą maszynową. |