Barborka Warszawska 2004

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wlasnie ruszyla strona tego dosc nietypowego rajdu: >> klik <<

W tym roku 5 OSow: Bemowo, Cytadela, Zeran, Bemowo (rownolegle) i oczywiscie tradycyjnie Pani Karowa...

[ wiadomość edytowana przez: KiLeR dnia 2004-11-17 09:43:35 ]

Nareszcie
To będzie moja już nie wiem która Barbórka
Konkretna trasa Jak za dawnych lat

Pamietam jak fabryczne polonezy i fiaty jeszcze cięly zakręty na karowej To były czasy

Cytat:
2004-11-17 10:21:25, eFeSOwiec pisze:
Pamietam jak fabryczne polonezy i fiaty jeszcze cięly zakręty na karowej To były czasy

to w tym roku zapewne nie bedziesz musial zadaleko siegac pamiecia, bo zapewne w tym roku "Trzemec" pokaze po raz kolejny co potrafi fiatem 1.6 dohc wyczyniac(jak lata bokami itd.).
Rozmawiałem z nim w tym roku w olsztynie i mowil ze powinni byc na barboorce.
nietsety JA nie Mogę bo Mam zajęcia w lublinie na uczelni w sobote i w niedziele. lipa .

Rozmwiałem z Tomkiem Cecotem, co przebąkiwał ostarcie w Warszawskiej Może być ciekawie

Nic się nie martw, opowiem Ci ze szczegółami jak było

KiLeR mam nadzieję, że wybierasz się na Barbórkę

A ja nawet moze Ci fotki podesle

KiLeR zróbmy tak Co by Vaderowi nie było smutno zrobimy relację Twoje fotki okraszone moim tekstem

OK, zaloze sie, ze Vader bedzie szczesliwy jaknigdy

No jak nie jak tak Na bank będzie skakał z radości

Gdyby tak jeszcze Stratopolonez wystartował, to była by już pełnia szczęścia

dokładnie, a jak jeszcze ktos nagra na kamerke przejazdy polskich bryk to dopiero bedzie.

nigdy jeszcze nie mialem okazji ogladac tego rajdu. mam nadzieje ze w tym watku pojawia sie informacje od starych wyg, gdzie i kiedy byc zeby cos zobaczyc. pozdr

Właśnie czekałem na taką informację i teraz muszę sie pospieszyć z tymi resorami i za dwa tygodnie mam zamiar pojawić w Warszawie.

Cytat:
2004-11-17 10:48:12, eFeSOwiec pisze:
Gdyby tak jeszcze Stratopolonez wystartował, to była by już pełnia szczęścia

Niespodzianki nie bedzie, bo Stratopolonez nie bedzie gotowy na czas. Ale powiem, ze mielismy z Krzyskiem plan wystawienia go jako zerowki... nie w tym roku to moze za rok!

Cytat:
2004-11-17 11:27:33, Lechu pisze:
nigdy jeszcze nie mialem okazji ogladac tego rajdu. mam nadzieje ze w tym watku pojawia sie informacje od starych wyg, gdzie i kiedy byc zeby cos zobaczyc. pozdr

Ja jako stary wyga mogę powiedzieć jedno: na Karową przyjeżdżamy minimum dwie godziny przed startem. Dobrze jest wziąć ze sobą jakiś stołek, ewentualnie drabinkę jeśli nie uda nam się zająć miejsca w pierwszym rzędzie (przy barierce). Bardzo dobrym miejscem jest dolna beczka, ustawienie się na wprost startu pozwala obejrzeć niemalże połowę trasy, a jeśli będzie widok na telebim ( żeby tylko działał) to nawet pokuszę się o stwierdzenie, że całą Moim zdaniem jest to najlepsze miejsce, zważywszy na fakt nie wolno już okupywać dającej doskonałe widoki skarpy

[ wiadomość edytowana przez: eFeSOwiec dnia 2004-11-17 11:50:04 ]

Skarpy nie wolno i bardzo dobrze, bo niebylo to najlepsze miejsce co pokazal bodajze drugi Misiek w chyba 2001 roku (wtedy co Kisiel wspawal sie w barierke, a Baniowski polamal felgi pod mostkiem). Za to tzw "wybrancy" (czyt. organizatorzy) moga okupowac wewnetrzna tegoz luku. To jest bezpieczne i bardzo fajne miejsce! Jak auto jest na dole to podchodzisz do barierki i widzisz dolna beczke, na telebimie widzisz gorna, a na zywo wyjscie spod mostka, P180, wejscie na mostek i powrot ta sama droga! Jak dla mnie najlepsze miejsce!!! Bede tam i w tym roku!

KiLeR mówisz i lewym łuku po wyjściu z dolnej beczki?

Nie, mowie o tym szerokim nawrocie po kostce na slimaku miedzy wyjsciem spod mostka, a gora mostka. Bardzo wolny zakret do duuuuzych booookow.