Kolejne pytanie o nagrzewnicę:

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zwracam sie do tych, którzy już zdążyli sie dobrać do nagrzewnicy i pytam:

Powiedzcie mi czy jak kręcę pokrentłem od ciepełka na desce rozdzielczej, to zamykane są kanały powietrzne czy może jest regulowany dopływ ciepłej wody do nagrzewnicy?

THNX

Cytat:
2004-12-01 12:36:22, Dahoo pisze:
Zwracam sie do tych, którzy już zdążyli sie dobrać do nagrzewnicy i pytam: Powiedzcie mi czy jak kręcę pokrentłem od ciepełka na desce rozdzielczej, to zamykane są kanały powietrzne czy może jest regulowany dopływ ciepłej wody do nagrzewnicy? THNX

Z tego co wiem (ale nie grzebałem tam jeszcze) to sterujesz jakby przepustncą powietrza... Woda biega sobie tak samo.

Cytat:
2004-12-01 12:55:53, chasmo pisze:
Z tego co wiem (ale nie grzebałem tam jeszcze) to sterujesz jakby przepustncą powietrza... Woda biega sobie tak samo.

zgadza sie steruje sie przepustnica powietrza.

poprostu to rozwiazanie jest łatwiejsze, prostsze bardziej bezawaryjne.
I tak było we wszystkich autach z ktorymi miałem do czynienia.

Bo gdybyś sterował przepłaywem czeczy to mogły by wystepować dodatkowe problemy.

Rozumieć i Dziękować za odpowieć

W starym Passacie (rocznik 83) sterowalo sie przeplywem cieczy.
Nie wiem jak jest w Essim ale chyba tak jak mowia Chasmo i Rick

dokładnie tak...sterujesz tylko przepływem powietrza zamykasz i otwierasz przepustnicę...własnie dzisiaj skończyłem walkę z tym bydlakiem(czyt.nagrzewnicą)...ło matko...

to i ja potwierdze wersje dmuchajaca

ja wymienialem sam w 5h

ja tez wymienialem 5h tylko szkoda ze najpierw postow niepoczytalem bo moglem to zrobic w 1h Ale przynajmniej wime jak zdjac deske rozdzielcza, kierownice, przelaczniki przy kierownicy

to ja zdradze tajemnice ze deski calkowicie nie odkrecalem

ale przez to nie polaczylem nawiewow na dole - i tak roczek zlecial

Dla mnie nie jest to oczywiste ...
W polonezie ( kiedys mialem dwa takie przez Essim ) pokrętło kierowało zaworem odcinajacym dopływ cieczy ( cięgno ) bardzo proste i skuteczne rozwiązanie choc zawór mial tendencje do podciekania po 2 latach )