HONDA CIVIC 1,5 16 V-warto gaz?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Mam zamiar zalozyc inst gaz do Civic 93r 1,5 16v.Prosze o informacje czy warto i jak instalacje oraz jak to sie sprawuje?

[ wiadomość edytowana przez: wolf40xl dnia 2004-12-05 13:17:23 ]

A jakie masz zasilanie silnika? Jesli to najpopularniejszy w tych silnikach wtrysk dwupunktowy to nie powinno byc problemow. Fachowcy radza czesciej regulowac zawory (co 10 tys. km). Spalanie ok. 10/100 w miescie. Na trasie 8-9/100.

[Dzieki za informacje.
Ale wydaje mi sie ze duzo spala gazu,jezeli beni bierze mi teraz na trasie ok 5 l na 100 a po miescie 6-7 l.Byc moze to jest też kwestia dynamiki jazdy?

BMW 318 spala Ci 5L gazu na trasie? Jesli nawet mialaby byc to bena to nie wierze... W kazdym razie gazu silnik powinien spalac ok. 20% wiecej. Nizsze spalanie=uboga mieszanka=wypalone zawory

pozdrawiam

[w BMW nie mam gazu>Natomiast pisze ze Honda spala mi 5 l beni czyli benzyny na trasie

Daj Civiczkowi spokoj z gazem: pali Ci 6l razy 3,8 PLN (ostatnio za tyle widuje) to daje 22,8 PLN na 100 km.. Gazu pewnie wyjdzie z 8-9l czyli prawdopodobnie 19 PLN na 100km co daje 4 PLN oszczędności na 100 km.. Koszt instalacji to jakies 2000 PLN czyli musisz przejechać 50000 km zeby wyśc na 0!! do tego dolicz 60 PLN wiecej na przeglądzie, kilkanaście godzin na przeglądach regulacyjnycch, ziółka uspokajające i krople walerianowe na zżarte nerwy bo gaz szkodzi nie tylko silnikom

kompletnie bez sensu..

I tak pewnie Kolego Przemily zrobie.A za tą kasiorke to moze lepiej mały tuning,jakies ciemne szybki,lepsze lampy.pomyślę-dzięki!!!