Ogranicznik

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Szukałem w wyszukiwarce ale nie udało się.Jak to jest z ogranicznikiem w drzwiach przednich w Omie B?W ASO straszą że to z robota koszt ok 300 plz.Czy to prawda?Czy można samemu naprawić taki ogranicznik?

ogranicznik czy taki bolec w zawiasie????

jak ogranicznik to lekka robora a jak to drugie to ...zmień temat

pozdr

Przyznam szczerze, że nie wiem - ta stalowa wkładka , która wchodzi w drzwi i blokuje by nie latały luźno sama jest luźna tak jakby w drzwiach niczego się nie trzymała, nie była zamontowana.
Ze względu na pogodę jeszcze nie rozbierałem tapicerki wolełem jednak spytac czy można bez demontażu ocenic co szwankuje?

jeden bolec na drzwi..........więc to jest ogranicznik

kosztuje to na
AutoMotoSklep 2.50zł..............mam nadzieję że dobrze ci pisze.......w aso powiedzieli ci ile to kosztuje bez zobaczenia tego??

pozdr

Witam,

Kompletny ogranicznik w ASO to jakieś 100PLN, bardzo wątpie, żeby cena 2,50 była realna. No chyba, że za sam "bolec" ale czy to on się psuje?. Wymianę można uskutecznić samemu ale wiąże się to z rozebraniem drzwi.

A skąd pewność, że jest do wymiany? Jeśli stuka lub lata luźno to może wystarczy dokrecić? Mój ogranicznik wyrwał się z kawałkiem blachy, do której był zamocowany wewnątrz drzwi...

Przy maksymalnym otworzeniu drzwi (można ewentualnie odkręcić ten "bolec" od karoserii tak, żeby drzwi otworzyły się szerzej) dokładnie widać cale mocowanie - dwie śruby 8 lub 10 z góry i dołu pręta trzymające mechanizm ogranicznika (bo to nie tylko "bolec") do drzwi.

Pozdrawiam,
Jacek