Zabezpieczenia warte Beemki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Oststnio chodzi mi po głowie problem pod tytułem: Jak zabezpieczyć dobrze autko żeby szybko mi nim nie odjechali?

Zastanawiam się nad jakimś alarmem, ale oprócz tego myślę też nad dodatkowym zabezpieczeniem np. blokada hamulców, odcięcie zapłonu, odcięcie magnesu rozrusznika czy też zaworu pompy paliwowej...
Czy ktoś z was ma zainstalowane podobne zabezpieczenie w swoim aucie?? Jeśli tak to podzielcie się informacjami w tym temacie.
Słyszałem że odcięcie zapłonu kosztuje jakoś w granicah 100 zł. a jest dosyć skuteczne (odcięcie zainstalowane w jakimś sensownym miejscu). Może macie jakies namiary w mazowieckim na zakłady zajmujące się tą problematyką??

Pozdro.

Ja zaraz po sprowadzeniu założyłem alarm, oraz pstryczka elektryczka odcinającego pompę paliwa póki co śpię spokojnie.

najlepiej to spij w samochodzie ale i tak nie ma 100% skutecznosci bo jak beda chcieli to cie ukradna razem z nim.

Tolo, pewnie że nie ma takiego zabezpieczenia którego nie złamaliby doświadczeni włamywacze, ale każdy sposób a zwłaszcza ten nowatorski daje nam trochę czasu na zorientowanie się że coś się kroi przy naszym aucie.
A co do alarmu, to miesiąc temu zakładałam alarm z odcięciem rozrusznika i czujnikeim wstrząsu no i teraz spokojniej śpimy ( mam świadomosc że to działa bardziej na psychike właściciela niż jako zabezp. przed złodziejem), ale mimo wszystko warto było.
Acha... na dokładkę założyłam powiadomienie radiowe i oficjalnie mogę wam powiedzieć że to pic na wodę !!!! Miało działać na kilometr a realnie to działa może na 400 m !!!! Nie kupujcie tego !!!! Może te następnej generacji będą lepsze
pozdrowionka

Tylko swoje własne zabezpieczenia + firmowe,

ja stosowałem skutecznie w swoim byłym golfie odcięcie paliwa tzn. miałem w pewnym sobie znanym miejscu wyprowadzenie zwykłego małego zaworu (zamk-otwarte) od głównego dojścia paliwa przez podłogę i raz zadziałało, ruszyć można było i ujechać tylko tyle co w wężu do silnika i w pompie,

a słyszałem też o gościu co miał zabezp. zapłonu poprzez magnes, a to wygladało tak że przesuwał figurkę św.(w podstawce magnes wspomniany) w odpowiednie miejsce i ok, żadnych śladów przycisków itp. złodzieje mu dmuchnęli audi złamali zbezpieczenia firmowe ale nie przesunęli figurki i daleko nie ujechali

abezpieczenie na hamulec czy kierownice to pryszcz dla zlodzieji radze Ci zamontowac alarm do tego schowany czujnik odciecia zaplonu schowany w dobrym miejscu jest naprawde skuteczny ewentualnie multi lock nie wiem ile kosztuje ale sa skuteczne . Znajomy mial laske na kierownicy top ja sciagneli bez problemu lecz nie wiedzieli o wylaczniku i nie odpalili wypchali go na ulice i zostawili pstryczek to pstryczek ale pomysl dokladnie gdzie go zamontowac pozdrawiam

Dziękówka manolis. O miejscach na pstryczek - elektryczek nie będziemy dyskutować.
Od wielu osób własnie słysze że odcięcie zapłonu jest jednak skuteczne.

Słyszałem że najlepsze zabezpieczenie to blokada skrzyni biegów metalowym prętem na klucz (tzw. "Bear Lock"). Złodzieje nawet nie próbują kraćś aut z tą blokadą Cena około 2000zł ( )

a ja slyszalem ze wlasnie jest to smieszne zabezpieczenie, przeciez to prosta mechaniczna blokada, watpie zeby to bylo skuteczne. takie sprzety widuje sie czesto w tico itp i na pewno to nie kosztuje 2000zl

Ta blokada rzeczywiście kosztuje 2000zł. Wiem, bo za tyle kupił ją mój stary do swojego koguta w autoryzowanym serwsie

ja to mialem w poprzednim samochodzie, jakies 3 lata temu za zamontowanie placilem 500 czy 700 zl, nie pamietam dokladnie.

bear-lock kosztuje max 600zł z montażem i jest to bardzo skuteczna blokada mechaniczna, skutecznie przedłuża czas"działania" złodzieja i tym samym go zniechęca
mam paru znajomych którzy mieli włamania i została ominięta cała elektronika a odjazd uniemożliwił wlaśnie niedźwiedź
sam chce to założyc , maiłałem taką w lanosie od nowości a do bety założe sam

Otóż właśnie, że ponieważ, iż natomiast... dzięki chłopaki.
Jadę pytac o ceny takich zabezpieczeń w Warsaw.

Wiem że jakaś blokada mechaniczna hamulców to koszt ok 650 zł. Tylko nie wiem czy taka blokada jest skuteczna.

ja bym Ci zaproponowal dobrze schowany pstryczek i blokada skrzyni biegow ale musi byc to porzadnej jakosci ciezko do rozbrojenia no i ewentualnie alarm. a jak beda chcieli Ci ukrasc to i na lawete wciagna polak wszystko potrafi