Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2004-11-25 14:41:53
Regulacja jest banalna. Ale musisz zaopatrzyć się w pomagiera. Popuszczasz tylko jedną śrubkę (tą na obejmie przy wodziku) i ustawiasz sobie lewarek. U mnie był kłopot z V biegiem po wyregulowaniu jest teraz super. A co do zawieszenia. Hm... Niech sie wypowiedzą specjaliści Ale zapewne trzeba obiżyć... |
![]() ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2004-11-25 15:45:38 Asterixie... sam sobie odpowiedziałeś na pytania które zadałeś...
Też mam gazowe Alko ale mam też sprężyny H&R-y (obniżenie i utwardzenie) i sprawują się przecudownie - samochód sprawia wrażenie przyklejonego do asfaltu... Włożenie gazowych amorków (a w szczególności Alko które są jeszcze twardsze od KYB-ów) do seryjnych sprężyn, zawsze (bynajmniej w przypadku Espero) wiązać się będzie z podniesiemem samochodu, a to równierz ma między innymi wpływ na to że samochód jest teraz "...bardzo wrażliwy na ruchy kierownicą i dośc łatwo traci tor jazdy..." Co do pajączka to wymieniałem go pół roku temu, ale niestety nie samemu, tylko u Sławka... za nowego pajączka łącznie z wymianą zapłaciłem około 130pln? ale już dokładnie nie pamiętam... |
![]() kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2004-11-26 10:41:19 |
![]() ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2004-11-26 11:35:18 Kup sobie na przód zwykłe seryjne sprężyny Oplowskie od VECTRY B (na przód) i od KADETTA GSI (na tył)
Jedne i drugie obniżą Ci samochód i utwardzą jednocześnie. Taką opcję własnie zastosował u siebie KaZaK na poniższej fotce: ![]() Jedne i drugie możesz kupić używane na Allegro za jakieś grosze... Zmień sobie najpierw sam przód i zobacz w jakim stopniu to pomogło... [ wiadomość edytowana przez: ŁUKASZ_GAJER dnia 2004-11-26 11:37:06 ] |
![]() kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2004-11-29 15:02:35
A czy od Vectry A pasują? I czy są twardsze? ![]() I czy ktoś wie ile takie sprężynki uzywane mogą kosztowć. Oczywiście mowa tutaj o sprężynach w dobrym stanie |
![]() kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2004-12-01 08:01:13 Nikt nie wie? ![]() ![]() Kurna, mam okazje kupić sprężynki od Vectry A za 100zł. Tylko, nie wiem czy będą pasować. ![]() |
![]() QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2004-12-01 09:29:35 Zdaje sie, ze przod wyjdzie obnizony, tyl standard - w przypadku serii ![]() |
![]() kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2004-12-01 10:36:41
Mam rozumieć, że bez problemowo pasują? ![]() Jeśl tak to super. ![]() Ja w zasadzie mam takie samo mażenie jak Asterix. Po prostu, chcę trochu utwardzić samochód tanim kosztem, a, że przy okazji sie obniży, no cóż tez fajnie. ![]() |
![]() QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2004-12-07 13:36:23 No raczej po kazdej interwencji w zawieszenie przednie nalezy ustawic zbieznosc. Nawet wymieniajac koncowke drazka i liczac sobie obroty - powinno sie ![]() |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2004-12-07 14:53:34 Nie żartuj, że nie zrobiłeś geometrii ? ![]() ![]() ![]() ![]() Jaka beka ![]() To masz swój powód... ![]() |
AsterixGal ESPERO było :( Mazda 626 jest | 2004-12-08 09:32:31 Profesjonalnie, do każdego koła zamontowali na feldze jakieś duże ustrojstwo, skalibrowali....i wydali wyrok..jest OK |
kazik_ ESPERO 1,8 CD LPG Katowice | 2004-12-08 12:15:30 hehe to ja wam cos napisze na fakcie
![]() szczelilo mi lozyskowanie kolumny mc persona i wymienilem na oplowskie i git ale sprezyna tez byla hlasnieta wymienilem na oplowskie kadet i git niski troszku ale dobra po czasie szczelilo to samo lozyskowanie i druga sprezyna wy mienilem ale z innej firmy sprezyna tyle ze z drugiej strony i troche jest krzywy a sprezyna tez jest z kadeta ale jezdze i chlapaczem zadzieram przy wyjezdzie z garazu nastepnym razem kupuje sprezyny i zakladam lewa i prawa jednoczesnie ![]() |