MotoNews.pl
12Fukncje zegarka cyfrowego- Espero 1.8 (73242/26) - NT

Fukncje zegarka cyfrowego- Espero 1.8

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
vzy sa jakies inne finkcje niz godz w nasych zegarkach w autkach?bo jeszcze tego nie rozgryzalem
dzieki
Jaca

Niestety, godzina to jedyna funkcja. Chociaz fajnie bylo by miec stoper jak sie np. jedzie gdzies w trase

No nie przepraszam.

Ma możliwość podswietlenia jak silnik jest zgaszony - przycisk D.

Funkcje zegarka - pokazuje godzinę.
Przy włączonym zapłonie wyświetla aktualny czas, oczywiście pod warunkiem, że został uprzednio ustawiony. Pierwsze dwie cyfry pokazują aktualną godzinę, przy czym jeżeli jest godzina w przedziale od 1 do 9 to pokazywana jest ona przez jedną a nie dwie cyfry. Dwie ostatnie cyfry, oddzielone symbolem dwukropka, pokazują minuty. Podczas jazdy można w prosty sposób sprawdzić czas, nie odrywając zbytnio wzroku od jezdni, a to dzięki pomysłowej lokalizacji zegarka. Po zapaleniu świateł jego wyświetlacz przygasa, by w nocy nie oślepiać kierowcy silnym światłem.Zegarek został wyposażony w 4 przyciski oznaczone symbolami, których wciśnięcie wywołuje następujące funkcje:
M - ustawianie minut
H - jw - godzin
D - "zaświecenie" przy wyłączonym zapłonie
S - zerowanie - gdy usłyszysz w radiu sygnał czasu o pełnej godzinie, to możesz "with a simply touch of a button" wyzerować minuty i ustawić zegarek. I to tyle.

Sorki, ale przypomniał mi się wykład prezes NBP H. Gronkiewicz-Waltz na temat działania windy w programie Manna i Materny. KObieta przez kilka minut opowiadała jak posługiwać się windą

"Niegodni my, niegodni my, niegodni ...."

-----------------
czasem tu zaglądam

Cytat:
2004-12-07 22:20:24, Robert_S pisze:
S - zerowanie - gdy usłyszysz w radiu sygnał czasu o pełnej godzinie, to możesz "with a simply touch of a button" wyzerować minuty i ustawić zegarek.

ooo tego nie znałem

dobre hehe
ale przyznam sie ze nie wiedzialem o przycisku "d" i draznilo mnie ze niec nie widac na wylaczonym zaplonie

Cytat:
2004-12-07 22:20:24, Robert_S pisze:
S - zerowanie - gdy usłyszysz w radiu sygnał czasu o pełnej godzinie, to możesz "with a simply touch of a button" wyzerować minuty i ustawić zegarek. I to tyle.

To ja dodam od siebie ze oprócz tego ze minuty sie zerują to :
jesli minuty były z zakresu 30 - 59 po nacisnięciu "S" godzina przesunie sie o jeden do przodu;
jesli minuty były z zakresu 0 - 29 po nacisnięciu "S" godzina sie nie zmieni

-----------------
czasem tu zaglądam

Kur.a zaawansowana koreańska technologia

Jeszcze zapomnieliście dodać, że zagarek przygasa jak się włączy światła .
Opisaliśmy dośc dokładnie funkcjonalnośc i działenie zagarka ...
może znajdzie się odważny i opisze działanie silnika

[ wiadomość edytowana przez: asterixgal dnia 2004-12-08 07:41:06 ]

hehehe a moze ktos opisze dzialanie tego pokretelka do regulacji wysokosci swiatel. Jakie musi byc obciazenie zeby ustawic na 1, 2 czy 3? bo przeciesz tego nikt nieuzywa przynajmniej ja. No moze czasem jak stoje to pobawie sie swiatlami i pogabie sie jak mi sie opuszczaja i podnosza

Cytat:
2004-12-08 07:40:45, AsterixGal pisze:
Jeszcze zapomnieliście dodać, że zagarek przygasa jak się włączy światła .

Niestety mylisz sie. Wypowiedz Roberta_S jest wyczerpująca i zawiera poruszony przez ciebie problem.

[ wiadomość edytowana przez: maltoron dnia 2004-12-08 09:29:48 ]

Cytat:
2004-12-08 08:43:47, Bartek1112 pisze:
hehehe a moze ktos opisze dzialanie tego pokretelka do regulacji wysokosci swiatel. Jakie musi byc obciazenie zeby ustawic na 1, 2 czy 3? bo przeciesz tego nikt nieuzywa przynajmniej ja. No moze czasem jak stoje to pobawie sie swiatlami i pogabie sie jak mi sie opuszczaja i podnosza

No to Bartku Dołączyłes właśnie do grona ludzi których przeklinam jeżdźąc samochodem. Jedziesz załadowany i światłami dajesz mi po ślepiach, a wystarczy tylko opuścić światła...

Cytat:

Według instrukcji obsługi naszego auta wygląda to tak:
0 = Obciążone siedzenia przednie
1 = Wszystkie siedzenia obciążone
2 = Wszystkie siedzenia obciążone i bagażnik pełny
3 = Obciążone siedzenie kierowcy i bagażnik pełny
Miłej zabawy