Aluski

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witka wszystkim, skombinowałem odrobinke kaski i mam zamiar sprawic alyski do mojego esperaka. Chłopaki pomóżcie potrzebuje interesuje mnie średnica pierścienia centrującego i rozstaw śrub. Nie mam zamiatu sie przewiezć jak kumpel ma vw kupił fele od opla bo rozstaw śrub taki sam tylko że przy wumianie na zimówki zbijaliśmy koła z piast młotem takich doradców miał. pozrdawiam a może któryś z Was ma do opchnięcia jakies alumki w rozsądnej cenie?

Rostaw srob 4x100
Cytat:
średnica pierścienia centrującego

niewiem jaka musi byc

w sumie jak ktoś ma lub wie gdzie mogę dostać to interesowały by mnie też oba przednie fotele. Przy przebiegu 196000 moje juz śą dosyć mocno wyeksploatowane.

[ wiadomość edytowana przez: riko dnia 2004-12-02 10:39:25 ]

średnica otworu centrujacego 56,6 taka jak np. opel

[ wiadomość edytowana przez: KUKI dnia 2004-12-02 10:42:50 ]

Cytat:
może któryś z Was ma do opchnięcia jakies alumki w rozsądnej cenie?

"rozsądnej cenie" tzn. ile???Czy też do ilu??? I same felgi czy też z oponami???

myśle że maź to jakies 700pln za komplet

No to ja sprzedaję po stanowczo nierozsądnej cenie Ale może kiedyś trafi mi się kupiec. Chyba, że sprzedam razem z autem.

dobra co masz i za ile

Pod linkiem jest temat dotyczący sprzedaży mojego auta i są tam też felgi z oponami i do tego komplet śrub + śruby zabezpieczające.

Komplet, felgi, opony, śruby

Cena 2000 złotych czyli w tym przypadku wyjątkowo nierozsądna, ale...

stary aluski sa bomba ale jak napisałeś cena przekracza moje plany tym bardziej że właśnie odswierzam lakierek (dół dzrzwi i pas przedni wraz z maska) plany przyspieszył mi mały dzwonik który zafundowała mi moja siostra ale nic nie zrobisz taka aura.

Cholera niechce misie otworzyc ta strona bo ciekawy jestem co masz do zaoferowania za 2000tys zl ja jakis czas temu swoje felgi z oponami, srubami i dystansami sprzedalem za 700zl a mialem wszystko nowe i zadbane

Jest jeszcze i ta strona:
http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=66285&c=23&f=17
Za całość dałem 2900 - wszystko nowe więc po jednym sezonie uważam, że 900 złotych spadku wartości (chili 1/3) to i tak sporo, tymbardziej, że zużywają się głównie opony.
A tak będzie najprościej:

[ wiadomość edytowana przez: the_undertaker dnia 2004-12-02 12:39:52 ]

szkoda bartku że nie spikneliśmy sie wcześniej

[quote]
2004-12-02 12:50:23, riko pisze:
szkoda bartku że nie spikneliśmy sie wcześniej
pzry okazji ile kosztowała Cie przeróbka foteli i gdzie to zrobiłeś? cos takiego chodzi mi po głowie tylko raczej w welurze

przerobka foteli kosztowala mnie jakies 800 zl cos takeigo juz dokladnie niepamietam a zrobilem u takiego tapicera w slupnie jak bedziesz chcial to ci dam namiary

Co do aluskow mimo wszystko za drogo je sobie cenisz. A i nieprawda ze niszczy sie tylko opona felge mozna poryswoac albo pogiac albo zasyfic pyylem z kolcow tak ze niezejdzie. Ja juz kupilem sobie felgi za 1500 zl komplet bez opon oczywiscie i uwazam ze mimo wszystko za drogo sobie swoje cenisz.

P.S za poprzednie felgi z oponami dalem 2000zl a sprzedalem za 700 zl z tymi wszystkimy dodatkami a opony i felgi byly jak nowe.
Wiec te swoje powinienes sprzedac za 1500zl wtedy ktos je kupi

Nie no spoko, zgadzam się, że felgi też się niszczą, ale to w przypadku jak jeździsz i nie zwracasz uwagi na to, ze masz alusy a nie zwykłe stalówki. Jeśli olewasz sobie dziury, krawężniki i inne tego typu pułapki to możesz z duża dozą prawdopodobieństwa szybko zniszczyć alufelgę, którą nie tak łatwo naprawić o ile wogóle to jeszcze będzie możliwe. No i faktycznie ten nieszczęsny pył od klocków hamulcowych Ja jednak mam szacunek dla wydanych pieniędzy i choć też nie jeżdżę jak "niedzielny kierowca" to felgi mam w wyśmienitym stanie a opony zużyte w niewielkim stopniu. Potrafię jeździć dość szybko, ale branie zakrętów przy dużej prędkości z piskami jak też ruszanie z piskami już mnie nie bawi.
Teraz zestawik leżakuje umyty, wypucowany, wywoskowany, wyspreyowany sprayem do konserwacji opon, wychuchany, wylizany i inne "wy..." wy garażu. Czeka na człeka, który doceni moje starania, ale takiego trudno znaleźć niestety więc zdaję sobie sprawę, że będę musiał z ceny zjechać. Nie spieszy mi się jednak a sezon na kupowanie alusów i opon letnich dopiero przede mną więc zobaczymy.

Cytat:
2004-12-02 13:44:29, the_undertaker pisze:
... Czeka na człeka, który doceni moje starania, ale takiego trudno znaleźć niestety więc zdaję sobie sprawę, że będę musiał z ceny zjechać. Nie spieszy mi się jednak a sezon na kupowanie alusów i opon letnich dopiero przede mną więc zobaczymy.

Ja to doceniam
Ale kasy wiąż brak.
Kurna, kiedy będą podwyżki wypłat?

Cytat:
Kurna, kiedy będą podwyżki wypłat?

jak muchy beda na cholere dychac

Cytat:
2004-12-02 12:56:34, riko pisze:
[quote] 2004-12-02 12:50:23, riko pisze: szkoda bartku że nie spikneliśmy sie wcześniej pzry okazji ile kosztowała Cie przeróbka foteli i gdzie to zrobiłeś? cos takiego chodzi mi po głowie tylko raczej w welurze

Co do fotlei to wyciągnę taki wątek:
Welury