MotoNews.pl
6 Problem z odpalaniem...PLEASE HELP (118808/0) - NT

Problem z odpalaniem...PLEASE HELP

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chodzi i o odpalanie...
w ciagu dnia jest wszystko git jeśli noc jest ciepła też jest super,ale jak np tak jak teraz w dzień ciepło w nocy zimno czy ogolnie długo postoi na zimnie,deszczu lub czymś takim to potem pierwsze odapalanie rzuca mi silnikiem

Odpali wskoczy na 2 ponad na ssaniu za 2 sec opadnie i jak dochodzi do dolnych obrotów to rzuca silnikiem jak by coś było zapchane lub przytkane ....dodam gazu wygrzebe go z
obrotów i po chwili po przegazowaniu jest OK. Potem w ciągu dnia juz jest GIT do mometnu jak znowu nie postoi w zminie lub deszcze przez np 8h jak jestem w pracy...jeśli ktoś moze pomóc byłbym wdzięczny...

DODAM: OMEGA B 97/98 3.0 V6 manual obecnie 68tyś przebiegu

[ wiadomość edytowana przez: viper888 dnia 2005-10-14 11:47:13 ]

Jest kilka możliwości, proponuję przeglądarkę.

Pozdrawiam.

SOrki ale liczyłem na bardziej fachową odp niż tylko jakieś kilka możliwości. Tyle to sam wiem. Prosze nadal o jakieś konkrety..pozdro

więc może to być:
cewka zapłonowa, czujnik temp. powietrza zasysanego , czujnik temp. silnika, przepływomierz, przewody WN itp itd...

a te 68 tyś to po remoncie generalnym czy tak od nowości?

kopułka

Cytat:
2005-10-14 16:00:10, disel pisze:
kopułka

zgrywus z Ciebie Disel

Witam..
Dzięki za odp przewody na pewno odpadają bo razem ze świecami NGK zmieniałęm niedawno przewody również NGK...

Co do pytania kolegi odnośnie przebiegu..ogrinał
To była autko lekarza z Niemiec znajomego który miał auto służbowe takze to było tylko do sklepu i tak olej przetoczyć..bez dzieci takze stan naprawde super zreszta widac to na fotkach jak ktoś sobie życzy moge wysłać...do tego to był pierwszy właściciel takze reklamówke papierów dostałem takze przebieg jest jak najbardziej udokumentowany...pozdrawiam i dzięki za odp

P.S. a na co stawiacie ze wszystkich wymienionych przez kolege rzeczy ?? jestem od niedawna właścicielem OPLA zawsze miałęm HONDE takze nie wiem co częściej pada czy czujniki czy co...jeśli ktoś jest w stanie mi odpowiedzieć to z góry dzieki jeśli nie zadowole sie tą odp..pozdrawiam MV6 RULES

tydzien temu wyeliminowalem ten problem

Diselku w MV6 przenigdy nie wyeliminujesz tego problemu bo kopułki tam nie ma

Nie żebym się czepiał
Cytat:
DODAM: OMEGA B 97/98 3.0 V6 manual obecnie 68tyś przebiegu

raczej 96/97 ,bo modelowy 98 to na pewno nie jest.
A znajomy pan doktor zanim ci sprzedał auto wstawił je Achmedowi na plac jak widać na fotkach.

Co do usterki to proponuję odłączyć na noc akumulator,i jeśli rano nie będzie dziwnych zachowań to podłączyć Techa.

A Oma faktycznie ładnie utrzymana.

racja PEPE r. modelowy 98 to nie jest
dziwi mnie że po 70 tyś jest jakas usterka?
coś chyba było dłubane
a Achmeda zostawmy w spokoju, to dobrzy ludzie ::

[ wiadomość edytowana przez: MEGA_3 dnia 2005-10-14 21:28:06 ]

Cytat:
a Achmeda zostawmy w spokoju, to dobrzy ludzie ::

- wiem bo znam.
A propos grzebania to w mojej przy też niby 77tys było tak nagrzebane że mała bania.

Cytat:
2005-10-14 20:49:27, MEGA_3 pisze:
Diselku w MV6 przenigdy nie wyeliminujesz tego problemu bo kopułki tam nie ma

no tak

nigdy nie lubilem tego koreańskiego szaj...

[ wiadomość edytowana przez: disel dnia 2005-10-15 07:43:47 ]

HEJKA

Auto nie było wstawione do żadnego ACHMEDA ) tylko fotki były robione u mojego kumpla w komisie jak zmieniałem tablice bo akurat sam byłem po fure takze żadne achmedstwo nie wchodzi w grę..co do awari przy takim przebiegu hmm są fury co i przy 3 tyś padają po prostu moze coś było niewłaściwie explatowane i po prostu cos nawaliło zresztą to nie dzieje ze sie zawsze ale zdarza sie ale dzięki chłopaki za pomoc....fotki ogólnie są stare teraz mam łądne zrobione dobrej klasy aparatem także jak ktoś chce luknąć prosze o maile chętnie sie pochwale moim maleństwem w najbiedniejszym silniku
3maj Cie sie

Kolego wyluzuj ja mam evo przez 2 lata zrobiłem 18,5 tys km.
A to auto jeździ tylko w niedzielę i na zloty (5x 900), resztę stoi i się ulepsza a mimo to zrobiłem przez 2 lata 18,5. Twoje ma 7-8 więc sam sobie odpowiedz. Dodatkowo pomyśl, kupujesz nowe auto i wstawiasz je do garażu i czekasz aż cena spadnie? Przecierz to zwykłe auto jest, zwykłe auto, żaden rarytas, pomyśl.
Nawet jakbyś miał 100 tys to było by mało.

Człowieku o co ci biega?? to że masz EVO którym robisz 18.5 tyś to twoja sprawa a to że moje ma 8 to nie znaczy że musi mieć zaraz 100 jak piszesz ja wiem ze ma tyle ile ma to nie kupno od jakiegoś frajera tylko znajomego który byl pierwszym właścicielem i wiem ze licznik nie był cofany...nie pisze tego żeby sie kłucić ale wejź też pod uwagę ze takie auta istnieją a jak juz tak bardzo się czepiasz to przyjedź obejrzyj a sam przyznasz racje...ale nie mam zamiru się kłucić JA wiem swoje Ty zapewne też oboje mamy po części racje ale nie po to zakładałem tego posta żeby się kłucić więc kończe post co czego chciałem sie doweidzieć juz wiem i jest OK...
Powodzenia w uleprzaniu EVO..

Skąd ten atak kolego? Jakieś problemy z autem?
Chciałem Ci tylko uświadomić w jakim jesteś błędzie dając przykład z mego doświdczenia o evo, które prawie nie jeździ po ulicach a jednak się parę km nazbierało.
I zwracam Ci uwagę, iż się nie kłócę z Tobą z prostej przyczyny... jakiej? Pewnie się domyślasz. Podajesz informacje na forum, więc dyskutujemy, wyrażamy swoje opinie po to są fora.
Nie chciej aby obejrzał twe auto bo mogę rzucić na nie urok i przestanie Ci się podobać. A za powodzenie w ulepSZaniu evo dziękuję .

PiotrS
Zapędzasz się w uświadamianiu PLEASY HELPOWEJ. Dochodzi do kłUtni i jeszcze Ci się SIEMKA w ulepRZaniu EVO zepsuje a SORKA popęka.
Taka hamerykancko-macdonaldsowa papla okraszona coca-colą niedobrze wpływa na spalanie. Katalizator się po tym zaciera...
i potem GITem trza smarować. O! A i tak SORKA popęka
Ja pierdu. Co za język...

-----------------
Bo jestem ,k**wa, złośliwy...

[ wiadomość edytowana przez: Zbynio dnia 2005-10-15 23:09:30 ]

Zbynio ten palec to jakiś taki znajomy

to dlatego

Bo jesteś ,k**wa, złośliwy...?

piotrs, nie czepiaj sie...
moja (rok modelowy 89) ma aktualnie 85 tysiecy. na pewno nie bylo nic krecone...

powodzenia w ulepRZaniu evy...

Cytat:
2005-10-15 19:43:41, autoseba pisze:
Zbynio ten palec to jakiś taki znajomy

autoseba, to taka nowa swiecka tradycja lobowa...

[ wiadomość edytowana przez: kielkac dnia 2005-10-15 20:30:24 ]