Automat w 9s do 100km/h;)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W zwiazku z dziwnym przemieszczaniem podwieszanych tematów przez P. Moderatora daje to w nowym wątku

Moja E30 1.8i w AUTOMACIE robi 100km/h w 12s plus minus 1s.. im bardziej rozgrzany olej w skrzyni tym szybciej jeśli automatowi troche pomoge cyklem 1-2-3 to robi 100 w 9.62;> przypuszczam ze dało by się wynik poprawic a nawet jestem tego pewien Pomiary robilem prowizorycznie i dla własnej informacji wiec nie piszcie ze są nierealne czy cos.. z miła chęcią skonfrontuje w realu..hehe
Pozdrawiam

podjedź do zegarmistrza ze swoim stoperem

nawet te 12 sekund jest malo realne a o 9 to juz wstyd mowic

I mozna pisac!!! przeciez mówie ze robiłem to dla siebie a nie dla was... po drugie stoper jest cyfrowy i zegarmistrz moze nie lyknac tego.. do bydgoszczy daleko ale bielsko w zasiegu... zapraszam na testy..hehehe sam bym sie chetnie przekonał ile na profesjonalnym sprzecie wyjdzie... moga byc przekłamania rzedu 2-3 sek nie bede sie spierał... powtórze to kiedys i dam znac jak wyszło na dzien dzisiejszy jest jak wyżej

"przeciez mówie ze robiłem to dla siebie a nie dla was..."

to nie widze sensu mowienia nam o tym bo pewnie nie ja ostatni napisalem ze w to niewierze

"przeciez mówie ze robiłem to dla siebie a nie dla was..." to ma potwierdzac mój obiektywizm heheh
Zapraszam na testy
pzdr

no w bielsku możesz sobie zrobić test profesjonalnie zapraszam
mamy hamownie Bosch

Cytat:
2004-12-15 22:37:27, mibhell pisze:
...to robi 100 w 9.62

Nie chce nikogo urazić, ale jest to mało realne moim zdaniem.

co do zdjecia tematu to nie widziałem sensu go dłużej trzymać.
co do 9 sekund do setki E-30 1,8 to mierzyłem koledze. jest w galerii wasze auta. zielona kombi E-30 92 rok 1,8i. pomiaru dokonalismy jadąc w aucie w trzy osoby, na benzynie, na prostym odcinku drogi. jego auto wyszło 13,5 sekundy. uwierzę jak napiszesz że nie 9 a 19 sekund do setki jedzie twoja becia. nie pisze tego złosliwie. wiem że po E-30 testowaliśmy moją 525 E-28 i wyszła 9,5 sek do setki. oczywiście stoper cyfrowy i dopuszczamy odchyłkę +- 1 sekundę. jeśłi naprawde tak ci wychodzi pomiar to może sprawdź koła, czy masz je w odpowiednim rozmiarze.
pozdrawiam

jako ciekawostkę napiszę jeszcze, że E-36 M3 jedzie do setki 6 sekund, a 850iA E-31 jedzie do setki 7,5 sekundy.
pozdrawiam

a m3 e36 od 1996 roku z 6 biegowa skrzynia i 3,2 silnkiem ma 5,5 sek

Zostałem tak zmotywowany ze to powtórze
Koła mam raczej standardowe: 195/65/14 wiec tu przekłaman nie bedzie zegary tez wygladaja jak by były z tego auta..heheeh
spox powtórze i dam znac ku uciesze wszystkich

muszę się wtrącić bo nie wytrzymam .mibhell ,jeśli mówisz prawdę to twoje pomiary są doniczego,podzielam zdanie kolegów,
jest to rzecz nie wykonalna żeby fabryczny nie tuningowany silnik ośmiozaworowy 1.8 rozpędzić do setki w 9 sek. jeszcze w automacie.twój szybkościomierz zamiast 100,wskazuje 8 dyszek pozdrawiam