| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Robo_ddr_radom Omega B Radom | 2004-12-03 15:44:56 Ja znalałem tylko opis co do tych szyb z przestrzeni bagazowej caravana. Jak sa zamontowane w dzwiach nigdzie nie moge znaleść |
![]() przemogsm Omega A caravan diam ... Ostrów wlkp | 2004-12-05 23:07:52 małe szybki przynajmniej w kombiku w tylnich drzwiach są wklejane |
SEBA-OMEGA OMEGA A & VECTRA A Radom | 2004-12-06 08:43:33 Robo a po co chcesz wymontować szyby z dżwi? Do przyciemnienia? Jeżeli tak to przeciez nie trzeba wymontowywać szyb zeby je przyciemnic. |
misiek71 Opel Omega B 2,5 TD ... Wrocław | 2004-12-07 09:04:20 Te male szybki w kombiaku w tylnych drzwiach nie sa klejone |
Robo_ddr_radom Omega B Radom | 2004-12-07 13:27:13 Masz racje Seba, chce przyciemnić ale... nie masz racji bo walczylismy z Andrzejem i polegliśmy. Trzeba szyby wymontorać bo jest dziwny profil szyby,ale jak wyjąć to nie mam zielonego pojęcia |
SEBA-OMEGA OMEGA A & VECTRA A Radom | 2004-12-07 15:58:40
Wcale nie trzeba wyciągać szyb Robo.Gościo na Osiowej który zajmuje się tym od 90r w zadnym samochodzie nie demontował szyb.Trzeba tylko zrobić forme z papieru i według niej docinasz folie.Ale boczki trzeba zdjąć azeby wpuścić głębiej folie na szybe. Tylną szybe kleił mi z 3 kawałków folii,którą docinał po ogrzewaniu(i bez wycinania jej).Także jak któś jest dobry w tym co robi to wszystko się u niego da.I akurat w tym przypadku mam racje,bo jak juz gdzieś pisałem u mnie w rodzinie jest kilka Omeg B i 3 są przyciemnione właśnie na Osiowej i bez wyciągania szyb.Także podjedź tam i nie słuchaj ze się inaczej nie da. |
OLOBONO Opel Omega B 2.0 16v ... Toruń | 2004-12-07 16:18:38 U mnie w Toruniu tez szybki (Caravan) byly przyciemniane caly tyl,drzwi tez i koles elegancko bez wyciagania szybek to zrobil |
Robo_ddr_radom Omega B Radom | 2004-12-09 13:07:24 Dobra to inaczej.
Ma ktoś link na strony jakis pożądnych folii ? ( nie tych po 15 zł z allegro) Problem polega na tym że mnie kasa nie swędzi, a na osiowej chcą 350 |
BodzioMV6-2 Omega MV6 3.0 Toruń | 2004-12-09 19:35:08 Ja oklejalem szyby w Gdansku u goscia co okleja fabrycznie nowe auta w salonach.To jest prawdziwy fachura ,robil to przez kilkanascie lat w USA i ani nie wyjuje szyb ani nie demontuje boczkow,mialem okazje widziec jak to robi,to po prostu majstersztyk.Tylna szybe okleil z jednego kawalka i zrobil tylko jede naciecie ale kiedy powiedzial zebym pokazal gdzie ono jest to za groma nie moglem tego znalezc.Jedyny mankament to cena-3 lata temu wybecalowalem 1000zł |
SEBA-OMEGA OMEGA A & VECTRA A Radom | 2004-12-09 19:43:21 Teraz za 1100zł można piecowo przyciemnić szybki, i w razie kontroli nie ma zadnego problemu. |
Robo_ddr_radom Omega B Radom | 2004-12-10 10:51:39 Ja wiem że jak pojade do zakładu to mi zrobią bez wyjmowania szyb ale wiem że będe musiał zapłacić. Więc chce samodzielnie bo po pierwsze taniej a po drugie więcej satysfakcji Dziś pojade szukac folii termokurczliwych w sklepach w radomiu bo na giełdzie to jest sam szajs. Jak by miał ktoś linka do sun-gardu to bym był wdzięczny |
TD Caravan Warszawa | 2004-12-10 11:59:17 A gdzie znalazłeś, akurat potrzebuję?
JaC > Ja znalałem tylko opis co do tych szyb z przestrzeni bagazowej caravana. |
![]() przemogsm Omega A caravan diam ... Ostrów wlkp | 2004-12-10 13:53:50 z przyciemnianiem szyb jesr trochę kicha bo od 1 stycznia wszystkie stacje które robią przeglądy mają obowiązek posiadania urządzenia do sprawdzania przepuszczalności światła przez szyby i max w polsce od 1 jest 35% a to trochę mało dotyczy wszystkich szyb |
OLOBONO Opel Omega B 2.0 16v ... Toruń | 2004-12-10 16:04:40 no tak ale w dalszym ciagu obowiazuja przepisy 180 stopni, czyli caly tyl mozna przyciemnic jak chcesz (byle nie lustrzana szyba zdaje sie) kwestia rozbija sie tylko o boczne szyby z przodu, mam racje? |
SEBA-OMEGA OMEGA A & VECTRA A Radom | 2004-12-10 20:32:09 Boczne przednie szyby muszą mieć przepuszczalność światła 30%,zaś czołowa 35%.Cały tył od środkowych słupków dowolnie ciemny pod warunkiem ze jest prawe lusterko.
A to że bedą miały Stacje diagnostyczne przyrządy to b.dobrze.Wreszcie nie będzie niejasności z tego względu i różnego interpretowania przepisów przez policje. Robo_ddr_radom pisze: ...zrobić z jednego kawałka to nie problem jak ma sie folie odpowiedniej wielkości A właśnie ze problem Robo,bo jeżeli szyba jest za bardzo wypukła to nie da się zrobić z jednego tylko trzeba ciąć z kilku.Poza tym sam nie zrobisz tak jak w zakładzie bo oni mają wprawe.Bo nie sztuka jest połozyć folie,sztuką jest połozyc ją dobrze. [ wiadomość edytowana przez: SEBA-OMEGA dnia 2004-12-10 20:33:09 ] |
Robo_ddr_radom Omega B Radom | 2004-12-10 20:37:08 Tył można wyłożyć czarną ogrodową. Sprawa rozchodzi sie o boczne przednie. Mi 35% wystarczy spokojnie |