Boczki i szyby

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć chce wymontować szyby boczne z mojej omegi b. Z wyszukiwarki dowiedziałem się tylko o demontażu tylnych szyb z caravana a ja chce wyjąć szyby z drzwi sedana.

Czy szyby w drzwiach są mocowane na śruby czy wklejane?
Jak wyjąc boczki?? ( Chodzi mi o te mocowania przy bolcach, wyciąga się je na siłę czy jest jakiś zatrzask?? )

Czy ktoś z was już podejmował się takiego zadania?

Cytat:
2004-12-03 14:18:46, Robo_ddr_radom pisze:
Cześć chce wymontować szyby boczne z mojej omegi b. Z wyszukiwarki dowiedziałem się tylko o demontażu tylnych szyb z caravana a ja chce wyjąć szyby z drzwi sedana. Czy szyby w drzwiach są mocowane na śruby czy wklejane? Jak wyjąc boczki?? ( Chodzi mi o te mocowania przy bolcach, wyciąga się je na siłę czy jest jakiś zatrzask?? ) Czy ktoś z was już podejmował się takiego zadania?

witam podejrzewam ze w caravanie i sedanie bedzie podobnie. Natomiast jezeli chodzi o bolce to zakup od razu nowe wkladni bo sie lamia i inaczej tego nie wyjmiesz.
Pozdrawiam

Ja znalałem tylko opis co do tych szyb z przestrzeni bagazowej caravana. Jak sa zamontowane w dzwiach nigdzie nie moge znaleść

małe szybki przynajmniej w kombiku w tylnich drzwiach są wklejane

Robo a po co chcesz wymontować szyby z dżwi? Do przyciemnienia? Jeżeli tak to przeciez nie trzeba wymontowywać szyb zeby je przyciemnic.

Te male szybki w kombiaku w tylnych drzwiach nie sa klejone

Masz racje Seba, chce przyciemnić ale... nie masz racji bo walczylismy z Andrzejem i polegliśmy. Trzeba szyby wymontorać bo jest dziwny profil szyby,ale jak wyjąć to nie mam zielonego pojęcia . A tylny trójkącik to rzeczywiście można okleić bez wyjmowania

Cytat:
2004-12-07 13:27:13, Robo_ddr_radom pisze:
Masz racje Seba, chce przyciemnić ale... nie masz racji bo walczylismy z Andrzejem i polegliśmy. Trzeba szyby wymontorać bo jest dziwny profil szyby,ale jak wyjąć to nie mam zielonego pojęcia . A tylny trójkącik to rzeczywiście można okleić bez wyjmowania

Wcale nie trzeba wyciągać szyb Robo.Gościo na Osiowej który zajmuje się tym od 90r w zadnym samochodzie nie demontował szyb.Trzeba tylko zrobić forme z papieru i według niej docinasz folie.Ale boczki trzeba zdjąć azeby wpuścić głębiej folie na szybe.
Tylną szybe kleił mi z 3 kawałków folii,którą docinał po ogrzewaniu(i bez wycinania jej).Także jak któś jest dobry w tym co robi to wszystko się u niego da.I akurat w tym przypadku mam racje,bo jak juz gdzieś pisałem u mnie w rodzinie jest kilka Omeg B i 3 są przyciemnione właśnie na Osiowej i bez wyciągania szyb.Także podjedź tam i nie słuchaj ze się inaczej nie da.

U mnie w Toruniu tez szybki (Caravan) byly przyciemniane caly tyl,drzwi tez i koles elegancko bez wyciagania szybek to zrobil

Dobra to inaczej.

Ma ktoś link na strony jakis pożądnych folii ? ( nie tych po 15 zł z allegro)

Problem polega na tym że mnie kasa nie swędzi, a na osiowej chcą 350 i chce sobie szybki sam zrobić

Ja oklejalem szyby w Gdansku u goscia co okleja fabrycznie nowe auta w salonach.To jest prawdziwy fachura ,robil to przez kilkanascie lat w USA i ani nie wyjuje szyb ani nie demontuje boczkow,mialem okazje widziec jak to robi,to po prostu majstersztyk.Tylna szybe okleil z jednego kawalka i zrobil tylko jede naciecie ale kiedy powiedzial zebym pokazal gdzie ono jest to za groma nie moglem tego znalezc.Jedyny mankament to cena-3 lata temu wybecalowalem 1000złJednak do dzisiaj na foliach nie mam ani jedej ryski co znaczy ,ze warto bylo tyle zainwestowac.Jak ktos chce to podesle mu fotki na priva.

Teraz za 1100zł można piecowo przyciemnić szybki, i w razie kontroli nie ma zadnego problemu.

Ja wiem że jak pojade do zakładu to mi zrobią bez wyjmowania szyb ale wiem że będe musiał zapłacić. Więc chce samodzielnie bo po pierwsze taniej a po drugie więcej satysfakcji a zrobić z jednego kawałka to nie problem jak ma sie folie odpowiedniej wielkości .

Dziś pojade szukac folii termokurczliwych w sklepach w radomiu bo na giełdzie to jest sam szajs.

Jak by miał ktoś linka do sun-gardu to bym był wdzięczny

A gdzie znalazłeś, akurat potrzebuję?
JaC

> Ja znalałem tylko opis co do tych szyb z przestrzeni bagazowej caravana.

z przyciemnianiem szyb jesr trochę kicha bo od 1 stycznia wszystkie stacje które robią przeglądy mają obowiązek posiadania urządzenia do sprawdzania przepuszczalności światła przez szyby i max w polsce od 1 jest 35% a to trochę mało dotyczy wszystkich szyb

no tak ale w dalszym ciagu obowiazuja przepisy 180 stopni, czyli caly tyl mozna przyciemnic jak chcesz (byle nie lustrzana szyba zdaje sie) kwestia rozbija sie tylko o boczne szyby z przodu, mam racje?

Boczne przednie szyby muszą mieć przepuszczalność światła 30%,zaś czołowa 35%.Cały tył od środkowych słupków dowolnie ciemny pod warunkiem ze jest prawe lusterko.
A to że bedą miały Stacje diagnostyczne przyrządy to b.dobrze.Wreszcie nie będzie niejasności z tego względu i różnego interpretowania przepisów przez policje.

Robo_ddr_radom pisze:
...zrobić z jednego kawałka to nie problem jak ma sie folie odpowiedniej wielkości
A właśnie ze problem Robo,bo jeżeli szyba jest za bardzo wypukła to nie da się zrobić z jednego tylko trzeba ciąć z kilku.Poza tym sam nie zrobisz tak jak w zakładzie bo oni mają wprawe.Bo nie sztuka jest połozyć folie,sztuką jest połozyc ją dobrze.

[ wiadomość edytowana przez: SEBA-OMEGA dnia 2004-12-10 20:33:09 ]

Tył można wyłożyć czarną ogrodową. Sprawa rozchodzi sie o boczne przednie. Mi 35% wystarczy spokojnie Trudno sie mówi może w ASO sie wygadają jak to jest z tymi szybami czy klejone czy na sruby