MotoNews.pl

Odtwarzacz AKD-0235

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Heja Wszystkim. Czy ma ktoś z Was u siebie odtwzarzacz Daewoo model AKD-0235. Ja takowy posiadam ale nie do końca wiem jak korzystać z przycisków na panelu. Może ma ktoś z Was jakiś opis do tego sprzętu. Nie wiem jak stroić radio w automatyce. Gdy włączę AUT to zapisuje mi na wszystkich 6-ciu kanałach tę samą stacje. Do czego służy klawisz TP/TPST, DIS/PTY, AUT i AE/REG. Pomóżcie. Próbowałej już wszystkich możliwych kombinacji klawiszy i nic. Ręcznie zaprogramuję stację wiedząc jaka jest jej częstotliowść ale automatycznie za piernika.Czyżby to strojenie było aż tak skomplikowane, a może mam jakieś uszkodzenie. Pozdrowionka.

Ja takie mam, jest świetne, super gra na CD, ale tuner radiowy ma słaby i kiepsko ściąga stacje. Po przyciśnięciu AUT powinno znaleźć i zaprogramować najmocniejsze stacje (pod warunkiem że w ogóle kilka ich Ci ściąga przy strojeniu ręcznym) jeśli łapie tylko jedną stację i wrzuca na wszystkie kanały to chyba coś jest skopane, nie mam do niego instrukcji a klawiszy o których piszesz nie używam raczej (z wyjątkiem tego właśnie AUT do strojenia i DIS do zmiany wyświetlania)

Dzięki za odpowiedź. Właśnie już zdołałem się zorientować, że mam coś w nim skopane. Tak jak piszesz, w przypadku włączenia AUT wyszukuje tylko jedną stację z początku zakresu, prawdopodobnie najsilniejszą. Poza tym coś jest nie tak z kompaktem, brak jest sygnału "załącz " na płytce. Siędzę już nad nim drudi dzień i zero postępu. Przydałby się schemat ale z tym będzie gorzej. Już mam go po trochu dosyć. Radio gra, ale muszę ręcznie ustawić daną częstotliwość. Na panelu cały czas wyświetlany jest znaczek płyty, wyglądana to że compakt cały czas widzi płytę, chociaż jej nie ma. Żaden napęd nie startuje. Jeszce nad nim trochę posiedzę, ale bez schematu się chyba nie obejdzie. Pozdrowionka.

Cytat:
2004-12-04 08:27:21, Mariusz30 pisze:
Do czego służy klawisz TP/TPST, DIS/PTY, AUT i AE/REG.

TP/TPST - Traffic program (info drogowe)
DIS/PTY - Tryb wyświetlacza/Typ programu który odbierasz
AE/REG - chyba AF/REG. Włączanie przełączania na stacje lokalne/ponadregionalnych (RMF i np. RMF MAXXX).