MotoNews.pl
5 Powodz na swiecy (234427/0) - NT

Powodz na swiecy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam pytaniemialem zdejmowany plastik na podszybiu wycieraczki itp po calym remoncie silnka po zlozeniu do kupy leci woda na pierwsza swiece przy cewce.mam przeciete dekle od zaworow wszystko jest ok.ale gdy pada deszcz to jest swieca zalana woda.glowica jest dobra.moje pytanie jest takie czy jest jakies uszczelnienie z gory przy wycieraczce bo u mnie jest dziura a pod plastikiem okragla guma na czpieniu wycieraczki.prosze o jakies porady z gory dzieki

Standard Ja to "naprawiłem" powertapem Dwa lata temu i nie leci ani kropelka. Taśmy dookoła gniazda wycieraczki nie widać wogóle jak zamkniesz maskę. Sprawdź jeszcze łączenie podszybia od pasażera nad świecą, tam trzeba uszczelnić.

Chyba że koledzy mają bardziej profi rozwiązania.

nie moge zrozumiec dlaczego jest woda w gniezdzie od swiecy przeciez przewody maja kolnierz.dzieki za podpowiedz jutro sie za nie biore

Bo przecięte dekle to głupota.

Jednym rozciete pokrywy daja spokoj psychiczny. Ja nigdy ich nie rozcinalem i zamiaru nie mam. Dobrze przyklejone pokrywy i kropki oleju nie uswiadczy sie. Troche to dziwne ze woda ci sie leje bo ja tez nie mam jednej gumki na trzpieniu od wycieraczki i u mnie wody nie ma. Objerzyj dobrze poszybie albo normalnie otworz maske i lej woda po szybie to zobaczysz skad...

Mi spokój psychiczny dała dopiero pokrywa od R6

Ale co wy tu wypisujecie o pokrywach?! Przyczyną wody w świecy jest plastik podszybia przez który cieknie deszczówka!
Czy to będzie V6 czy R6 to nie ma znaczenia.

zaczalem temat i koncze dalem silikon na czpien wycieraczki od gory na plastiku dzisiaj leje a moj sam..jedzie wszystko ok.. dzieki za podpowiedzi