Termostat

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
dziś wymieniłem termostat autko trzyma temperaturke ,jak odpowietrzałem układ z dołu chłodnicy leciał mi płyn myślałem ze jest dziurawa ale juz jest wszystko ok

Draiwer, jak sie objawiało nietrzymanie temperatury u ciebie??Bo mi sie coś własnie zj..ało i nie wiem czy to wina termostatu czy co??Konkretnie chodzi o to, że wskazówka temp.idzie tylo do 1/4 skali i staje, zawsze była prawie na połowie.

Witam
U mnie to samo temperatura dochodzi do 1/4 chyba ze korki to wtedy dochodzi do polowy ale jak znowu trasa to spada...
Czy moze to byc wina termostatu bo z tego co wiem to jak jest spiepszony to nie otwiera sie i nie puszcza na duzy obieg a wiec grzeje...czy moze byc spiepszony i caly czas otwarty....a moze go nie ma wcale ;-)...a co to wiskoza???

a iwęc drodzy koledzy napeno termostat jest zje....ny jest po prostu ciągle otwaty ja u sibie wymieniłem kosztował 33 zł i teraz wskazóka jest ciągle na srodku czyli jakies 90 stopni niezależnie czy jest mróz czy jest ciepłpo ,wczesniej w zykły dzien zeby nagrzać w samochodzie musiałem wszadzc przed chłodnice kawałek kartonu teraz wszystko jest o.k

a iwęc drodzy koledzy napeno termostat jest zje....ny jest po prostu ciągle otwaty ja u sibie wymieniłem kosztował 33 zł i teraz wskazóka jest ciągle na srodku czyli jakies 90 stopni niezależnie czy jest mróz czy jest ciepłpo ,wczesniej w zykły dzien zeby nagrzać w samochodzie musiałem wszadzc przed chłodnice kawałek kartonu teraz wszystko jest o.k

Ale u mnie z grzaniem jest wszystko ok, w środku nagrzewa mi się tak jak poprzednio, problem pojawił się wczoraj, kiedy pozrywały mi się paski i wywaliło mi cały płyn chłodniczy. Po naprawieniu wszystkiego pojawił się problem ze wskazówka temperatury. Stąd też mam wątpliwości,czy to termostat czy cos innego. Może jakiś czujnik sie zwalił, albo coś co steruje wskazówką temperatury

Witam,
Kiddy termostat na bank, a co do grzania w kabinie to nie wiem jak jest w Twoim autku ale w moim jest osobna pompka pompująca płyn do nagrzewnicy i np silnik mam jeszcze stosunkowo zimny a ogrzewanie działa bardzo dobrze.
Pozdrawiam

Wiec jak sprawdzic czy to termostat czy wskaznik..u mnie podobnie zimno leci z nagrzewnicy... nie ma mrozów a jak dmuchaw dam na 4 bieg to nie jest zbyt ciepło.. a wskazówka temp. zatrzymuje sie na niebieskiej kresce... zdecydowanie cos nie tak!!zstad wniosek ze to jednak termostat? dobrze wnioskuje? jak go sprawdzic?
pzdr

nic tu nie sprawdzaj tylko wymień termostat i bedzie dobrze

Chyba nie tedy droga...a jak wymienie i dale to samo to kto za to zapłaci?!

dam ci rade wsadz se kawałek kartonu za chłodnice bedziesz miał ciepło i nie bedziesz musiał zmieniac termostatu skoro niechcesz wydawac na niego pieniedzy

kiddy pisze:
Cytat:
Po naprawieniu wszystkiego

a kto ci agatko to wszystko naprawił?
pozdrawiam

Problem z trzymaniem temperatury jest zwiazany z termostatem nalezy go wymienic koszt termostatu ok.100zl. Robocizna to 15 min. Spadnie zuzycie paliwa i zuzycie silnika, w kabinie duzo cieplej. Wisko jest to czesc wentylatora zespolona wraz z wirnikiem od tego zalezy czy plyn w chlodnicy sie gotuje, nalezy to wymienic gdzy mozna zatrzec silnik. Cena wiska 300zl wymiana 5 min.

ja za termostat zapłaciłem 33zł