Czy wejdą takie listwy??? E36

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam kolejne pytanko. Mam na samocodzie (e36) wąskie listwy i chciał bym je wymienic na te nowsze, szerokie (myśle że wiadomo co mam ma myśli). Czy da się to zrobić? Czy jak zdejme te listwy co mam to będe mógł założyć te szersze? Wiem ze mocowanie pewnie nie będą pasować bo zapewne na te szerokie listwy są zupełnie inne zagłębienia w karoseri ,ale np, jak by je wkleić na silikon lub klej do szyb, napewno będa sie trzymały. Co o tym sądzicie?

jakbym mial miec przyklejane nowsze listwy to wolalbym oryginalnie mocowane starsze ;] kumpel w mitshubishi galancie mial drzw obite i dal do lakiernika, od tej pory co jakis czas odkleja mu sie listwa i nie moze znalezc sposobu zeby ja dobrze zamocowac. dalbym sobie spokoj na Twoim miejscu. poza tym szersze listwy miala tylko m3. zwykla e36 nawet w 1997 miala takie same listwy jak w 1991.

[ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2004-12-19 11:48:18 ]

No właśnie, M3 lub samochody z Mpakietem miały takie listwy, a mi do całego Mpakietu (zewnętrzengo oczywiście) brakuje tylko tych listw, gdyż zderzaki, progi i lustra już mam.

na twoim miejscu bym sie nie bawil klejkeniem bo po xczasie odpadnie musisz jakos dopasowac konkretnie na dziury stare , listwy nowe zeby tez jakiejs kichy nie bylo musi ktos miec pojecie zeby ci za mocowal bo pozniej ani tych ani tych nie zamocujesz

Siema. Moim zdaniem nie psuj sobie auta. Myślę że oryginalne węższe listwy zamocowane fabrycznie lepiej wyglądają niż klejone i kombinowane. Wcześniej czy później będa Ci się one odklejać, odstawać... i samochód nie zyska na atrakcyjności - wręcz przeciwnie.
Hejka. Pozdro.