Marzą mi się...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Marzą mi się reflektory z białymi kierunkami do 2107. Czy ktoś wie jak można takie zdobyć? Słyszałem że można takie kupić w czechach ale może są też gdzieś w polsce? I jakie to mniej więcej koszty??? Proszę o odpowiedź...

zgadza sie, sa takie Czeskie, jeden z naszych nowych klubowiczow ma takie - Ksg
Ogladalismy je, wygladaja super. Mnie sie strasznie podobaja!!
Ksg Tez pewnie sporo na ten temat nie powie bo taka juz kupil...
Proponuje poszperac w internecie, mozna znalezc takie oferty ( oczywiscie nie w polsce)

Wlaśnie rozmawiałem z KGS'em i ma ewentualnie znaleźć kontak z poprzednim właścicielem który te lampy kupił ale może jeszcze ktoś coś o tym wie...

A ladzinka KGSa byla o ile sie nie myle na allegro w lecie jakos.Srtrasznie mi sie podobala i gdybym byl wtedy na miejscu tobym ja pewnie nabyl ale za daleko mi bylo troszki

A nie wystarczy wydłubać pomarańczowych plasticzków i wstawić świecące kolorowo żarówki???

Też myślałem nad wydłubaniem tych pomarańczowych kloszy ale problem w tym że lampy nie da się rozebrać...

Cytat:
2004-12-13 00:58:51, Pivot pisze:
Też myślałem nad wydłubaniem tych pomarańczowych kloszy ale problem w tym że lampy nie da się rozebrać...

odginasz blaszki , które znajdziesz od strony wew. Potem wydłubujesz masę uszczelniającą połączenie plastiku ze szkłem. Tak jest w czeskich reflektorach, nie wiem jak są montowane rosyjskie?
Potem zaklejasz wszystko czym chcesz...Np. distalem, albo poxipolem.

Mam znajomego w Czechach, ktory sam jezdzi Żigulikiem ;obiecał poszukać sklepu internetowego ktory takie reflektorki wysle do Polski. Koszt niestety okolo 2000 KkC za sztukę + ewentualna przesyłka.

Co do mojej Ładzianki, to nikomu nie polecam, remont silnika okazał się trochę opisany "na wyrost" A lakier bezbarwny schodzi całymi połaciami, Pewne zaniedbania w silniku są nie do odrobienia, a kompresja jak się dziś dowiedziałem u mechanika pozostawia wiele do zyczenia. Że nie spomnę, że natychmiast rozsypało się sprzęgło ( co ciekawe okładziny były całe ) brak było drążka stabilizatorów, a felgi mają pęknięcia kwalifikujące je na złom.

Ale ukochałem to autko mimo że włożyłem w nie już więcej niż za nie dałem.

Myślę, że niema strat nie do odrobienia. Trochę czasu i wszystko doprowadzisz do porządku! pewnie gość wymienił same pierś cienie i oszczędzał na oleju.

Ładzianki górą!!!

Cytat:
2004-12-13 02:52:23, Grzegorz2107 pisze:
odginasz blaszki , które znajdziesz od strony wew. Potem wydłubujesz masę uszczelniającą połączenie plastiku ze szkłem. Tak jest w czeskich reflektorach, nie wiem jak są montowane rosyjskie? Potem zaklejasz wszystko czym chcesz...Np. distalem, albo poxipolem.

Ja skleiłem czarnym silikonem, wyglada jakby tak z fabryki wyszło

-----------------
Dawniej najszybsza Łada w klubie i prawdopodobnie najlepsza Łada na świecie.