MotoNews.pl
11 FIRE!!!!! (75283/89) - NT

FIRE!!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zobaczcie co mój znajomy zrobił u siebie w Golfie MK1 FILMIK (prawym i "zapisz jako")

co o tym myślicie? zaznaczam że to Home Made ..siedział nad tym ze 3 dni ale zrobił sam bez niczyjej pomocy

Myślałem o tym jak miałem Uno W sumie dość prosty patent, a ile radości
Mi się podoba, jestem ZA
Może być niebezpieczne... ale co tam

całkiem spokezo efekt, ale chyba starzeje się i za często myśle nad tym co robie wiec nie zrobiłbym takiego eksperymenta u siebie

Pozdro

Niezly efekcik, a moze uchylisz troszke tajemnicy jak to jest zrobione?? Bo kiedys slyszalem cos jak to sie robi ale niewiem czy to prawda.

Zapalnik piezo elektryczny albo zwykła świeca zapłonowa z cewką w rurze wydechowej. Auto musi być bez katalizatora. Benzyna nie zostaje spalona w cylindrze ale swobodnie "wlatuje" do wydechu i tam rozproszona dopala się od iskry... Mniej więcej na tym polega ten patent. Słyszałem też o kombinacji z doprowadzeniem jakiegoś oddzielnego przewodu z paliwem do wydechu... Ale to nie potwierdzone...

METAL MASSSACRA !!!!!!

Jak moje auto skończy 5 lat to założę !
Tylko czy to jest zgodne z prawem ?

Czemu akurat 5 lat?
To chyba nie do końca jest zgodne z prawem... Pewnie wszystko zależy od interpretacji przepisów

Bo może za jakieś 5 lat będę miał tyle odwagi, żeby mojej żonce powiedzieć: "zakładam i nie pytam się o zgodę !"

W sprzedazy sa gotowe komplety.Cena ksztaltuje sie w przedziale 300-350 zl,a zasade dzialania zestawu wytlumaczyl MacTB-osobna cewka i swieca przy koncowce wydechu.Producent zastrzega mozliwosc montazu tylko do aut niewyposazonych w katalizator i od pojemnosci 1,5 litra wzwyz.Plomien odpalany jest przyciskiem przy wcisnietym pedale gazu-otwartej przepustnicy