MotoNews.pl

Czerwone światło obok białego wstecznego

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Do czego jest i czy świeci, jak się włącza te czerwone światło obok białego wstecznego?

u mnie jest wykorzystywane jako przeciwmgielne, ale poprzedni wlasciciel byl elektrykiem wiec to moze nie byc standardowe wykorzystanie tego swiatelka (koles lubial kombinowac).

Mnie to tam na odblask wygląda ... ale może sa jakieś stuningowane wersje, w których służy to jako cos innego

nic tam nieswieci ja mam biale i to jest odblask

wg mnie to napewno jest odblask !!!!

Raffsa

Ello to tylko ozdoba stylistyczna biale jest wsteczne a to jest odblaskowe

Cytat:
2004-12-12 23:43:08, RedDRAGON pisze:
Ello to tylko ozdoba stylistyczna biale jest wsteczne a to jest odblaskowe

Nie ozdoba, bo samochod musi miec swiatla odblaskowe. W Espero sa montowane w dwoch miejscach:

- kolo swiatel wstecznych - w przypadku standardowej blendy

- pomiedzy swiatlami pozycyjnymi w blotniku, a pozycjami/przeciwmgielnymi w klapie bagaznika - wersja blendy z napisem ESPERO. W tym przypadku odblaski kolo swiatel wstecznych sa koloru bialego

Ok przyznaje racje kazde auto musi miec odblaski okok Sorki pomylka ale ciekawie jest to wkomponowane nie??

Cytat:
2004-12-12 23:53:13, QLogic pisze:
Nie ozdoba, bo samochod musi miec swiatla odblaskowe. W Espero sa montowane w dwoch miejscach: - kolo swiatel wstecznych - w przypadku standardowej blendy - pomiedzy swiatlami pozycyjnymi w blotniku, a pozycjami/przeciwmgielnymi w klapie bagaznika - wersja blendy z napisem ESPERO. W tym przypadku odblaski kolo swiatel wstecznych sa koloru bialego

QLogic... nic podobnego.. ja mam blende z napisem ESPERO i swiatelka mam z czerwonym odblaskiem! Po Katowicach jezdzi kilka esperaków z taką blenda i mają równiez czerwone odblaski Jeden tylko jezdzi (tylko jednego widzialem) z białymi odblaskami takimi jak ma Bartek a ma blende standardową (tak jak i Bartek)

jaki z tego wniosek - montowali co mieli

Mnie się zdaje, że seryjnie wszystkie miały czerwone odblaski, a jeśli ktoś ma białe to znaczy że dokonał tuningu tegoż elementu, zaspokajając tym samym swoje poczucie estetyki.

nie nie - białe wystepuja w katalogu razem z blendą "espero"

bartek ma racje, faktem jest tez ze montowali co popadnie - bo np espero bartka nie ma zadnych odblasków.
ma seryjną blende i białe lampki w zderzaku

Cytat:
2004-12-13 22:44:16, Tomek-Mydlowski pisze:
... faktem jest tez ze montowali co popadnie - bo np espero bartka nie ma zadnych odblasków ...

A ja się zastanawiałem czemu dostałem egzemplarz z kierą po prawej stronie i końcowym tłumikiem z przodu

Pozdrawiam - SpeedR