MotoNews.pl
3 Foto historia powstania mojego bąkolota (73296/0) - NT

Foto historia powstania mojego bąkolota

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Siema. co tu duzo mówic
najpierw było cusik takiego:

Tutaj maciesilnik, btw 800zł za to "cudo" dałem ale silnik miał zdrowy jak talala, zero wycieków itp

trza wypucować przed rozmontowaniem syskiego

teraz troszq fot jak stal i marniał kiedy ja robiłem pijac pifko

Wnetrze

Prace przy obnizaniu przodu:

takim oto narzedziem profesjonalnie wyklepałem przedni resor tak ze jest prosciutko i koła 12stki chowaja sie lekutko w nadkola, czyli tak jak chcialem

A tak to wygląda po jako takim złożeniu:

Dupa wysoko stoi bo silnika nie było:

W środku teraz sa zegary z cc, pomalowane all na biało itp:

Białe klosze pójda na półke....

A teraz jeszcze cos co sie stało dzisiaj z niewyjasnionych mi przyczyn

urwało siem koło pasowe.... heh....
a tak na temat samochodu... obecnie nie jeździ, jutro wyjmuje silnik i sprawdzam bo znowu cos nie myka jak nalezy Pozatym hmmm...... auto jest pierwsze jakie mam,sluzy raczej do nauki mechaniki itp wstepnie, pewnie pojdzie do zyda przed wakacjami i kupi sie maluszka z lepsza blacharka i twedy zrobi sie juz cos konkret :] A ten poki co ma popierdalać Tutaj bede wrzucał wsyztsko na temat tego co sie w nim psuje, zmienia itp. Spróbuje porobic nowe fotki i wtedy wrzuce na serwa.

no niezle niezle, ja bym tylko wszczepil tylne seryjne lampy od ela i drzwi seryjne z przetloczeniami

tylne lampy beda albo czerono-białe albo zwykłe. z drzwiami juz gorzej bo trza malowac wiec to jak sie zrobi cieplej :]

strasznie wolny serwer masz przynajm,niej mi sie wolno foty otwieraja. fura fajna tylko blacha z przoduu krzywo

siema

Toki sluchaj wszystko masz pieknie ladnie tylko jest jedna sprawa. Nie zebym sie czepial ale prostowanie resora w taki sposob jak ty to zrobiles to jest Hardcore total. Uwazaj zeby ci kiedys nie szczeli na jakiejs dziorze wiekszej bo go dosyc oslabiles takim biciem. Jak ja oddawalem swoj resor do kowala tom on sciagal kazde pioro ososbno i prostowal je na goraco i potem je wszystko razem zlaczyl dodal jeszcze jedno i zaklepal.

Mam nadzieje ze ci sie nic zlego nie stanie z ty poirem bo zkoda bo widze ze dosyc ci ladnie siadl z przodu

Wszystko zalezy czy bedziesz tym kaszlem jezdzil po miescie czy bedziesz chcial jakies kjs'y zaliczac. Jak masz ochote na kjs'y to polecam jednam resorek z dolozonym jednym piorem.

Kurde takie jest moje zdanie

Pozdr

Marysia byla w lekkim szoku

serwer jest ok
Cytat:
fura fajna tylko blacha z przoduu krzywo

ta, był lekki dzwoneczek poprzedniego wlasciciela i tylko tak udalo sie naprostowac bez ingerencji blacharza
Cytat:
prostowanie resora w taki sposob jak ty to zrobiles to jest Hardcore total

taaa, furjus prostowanie
Cytat:
Uwazaj zeby ci kiedys nie szczeli na jakiejs dziorze wiekszej bo go dosyc oslabiles takim biciem. Jak ja oddawalem swoj resor do kowala tom on sciagal kazde pioro ososbno i prostowal je na goraco i potem je wszystko razem zlaczyl dodal jeszcze jedno i zaklepal.

resor przezyljuz niejedna dziure, ani troszq nie osiadl, a chyba wiekszosc kowali tak robi ze walamlotem chyba czy moze sie myle?? ja tylko ladnie uspawalem obejmy zeby sie nie ruszal na boki, troszke szersze od tych seryjnych i jak dla mnie malina, nie narzekam na niego wogole.
Cytat:
Mam nadzieje ze ci sie nic zlego nie stanie z ty poirem bo zkoda bo widze ze dosyc ci ladnie siadl z przodu

tez mam taka nadzieje a fakt,podobuje mi sie jak siadl z przodu :]
Cytat:
Wszystko zalezy czy bedziesz tym kaszlem jezdzil po miescie czy bedziesz chcial jakies kjs'y zaliczac. Jak masz ochote na kjs'y to polecam jednam resorek z dolozonym jednym piorem

podzielam twoje zdanie ale do kowala bedzie szedlnofka sztuka resor ze sklepu. samochodzik bedzie do KJs. ten resorek jest przejsciowy bo jak narazie to nawet prawka nie mam, dopiero 11 stycznia egzamin praktyczny

Fajniutką masz kiere Co do gleby to też spoko tylko szkoda że niemasz fotki centralnie z boczku... popracuj nad tym

Tak przy okazji jeśli się mierzy strzałke ugięcia resora to do którego punktu należy się odnosić ? Do górnej czy dolnej jego krawędzi ?

ja ja robilem swoj to miezylem w srodku tego punktu pomoedzy gorna a dolna krawedzia i wyszlo mi tam 15 cm z dodatkowym piorem i powiem ci ze dosyc ladnie siedzi

Jest znacznie lepiej niż jak widziałem go ostatnio, ale nadal MINUSY to:
- drzwi od ELa
- i rejestracja przesunia

Poprawisz to i będzie SPOKO.

jakby co to skupuje drzwi od ELa

rejestracja juz jest na środeczq, posłuchałem sie Was i nowe dziurki są i jest przesunieta tak jak powinna byc :] zrobie komórką fotki no ale to pewnie bedzie pic na wode bo to sie na h** nadaje a cyfrówki niestety nie mam Jak bede wymieniał drzwi to spoko, zgłosze sie do Ciebie Zoltar :] U mnie zdobyc drzwi od fl'a zaden problem bo nawet lezy parka w garazu tylko malowanie :/ A z tyłu mam o 3/4 sprezyny ucięte i zobaczycie jak to wygląda.... moim zdaniem za wysoko jak silnik teraz wyjme to odrazu ie pobawie tyłem w wolnej chwili

Cytat:
2004-12-08 09:56:06, toki pisze:
rejestracja juz jest na środeczq, posłuchałem sie Was i nowe dziurki są i jest przesunieta tak jak powinna byc :] zrobie komórką fotki no ale to pewnie bedzie pic na wode bo to sie na h** nadaje a cyfrówki niestety nie mam Jak bede wymieniał drzwi to spoko, zgłosze sie do Ciebie Zoltar :] U mnie zdobyc drzwi od fl'a zaden problem bo nawet lezy parka w garazu tylko malowanie :/ A z tyłu mam o 3/4 sprezyny ucięte i zobaczycie jak to wygląda.... moim zdaniem za wysoko jak silnik teraz wyjme to odrazu ie pobawie tyłem w wolnej chwili

Po pierwsze ,to koło pasowe urwało sie nie z przyczyn nieznanych tylko z niedostatecznego dokrecenia nakretni na wale.Trzeba ja dokrecic bardzo mocno bodajze 140Nm.
Co do spręzyn ,jak obciałes 3/4 zwoja to wcale nie jest za mało ,IMHO za duzo.Napewno masz seryjne amortyzatory ,załóż Bilsteina to zobaczysz co sie stanie...
W sumie nie wiem jakie ma przeznaczenie twoj samochod ,wiec sie juz nie mądrze
Ale autko z przodu mi sie podoba ,skromne i ładne ,bez żadnych plastikowych kibli na sobie.
Styl rajdowy jedyny słuszny

mnie sie podoba.ino te drzwi....

Cytat:
2004-12-08 12:22:26, Pat_kdb pisze:
mnie sie podoba.ino te drzwi....

zapoda toki poszerzenia od światka i już sie bedzie ładnie komponowało

Cytat:
Po pierwsze ,to koło pasowe urwało sie nie z przyczyn nieznanych tylko z niedostatecznego dokrecenia nakretni na wale.Trzeba ja dokrecic bardzo mocno bodajze 140Nm.

Dokręciłem najmocniej jak tylko moglem, bez kitu..... ale teraz tak czy srak trza nowe kupic A przyczyne znalazłem... podejrzewam koło zamachowe.... razem z evilem myslelismy ze pol silnika poszla w piz... biegac a nie jetstak źle, ze wstepnych oględzin wychodzi ze wśrodku wszystko na swoim miejscu, lekko chodzi, nic nie trze i ogólnie malina.... jak wyjałem silnik to zamach chodził na boki, myślałem, znaczy sie Evil myslal ze ał albo panewki, poszedłem do garazu po szkole drugi raz, zdejmuje miche, odkrecam sprzeglo itp, 6 srub od zamachu wykrecone do polowy z czego jedna urwana A jestem pewien ze syztsko dokrecalem jak nalezy!! Czyli zamach na maxa jak tylko moglem.... chytam za wał, probuje poruszyc gora albo dół albo na boki siedzi ładnie sztywno wogóle sie nie rusza. pokrece tak jak normalnie i git, wszystko ładnie chodzi, korby git, zero stuków itp. czyli jak dla mnie zamach tak hałasował, wał mógł dostac od niego lekkich drgań i koło pasowe poszłooooo.... dobrze sobie to wymysliłem??jezeli tak to co teraz sprawdzić??
Cytat:
Co do spręzyn ,jak obciałes 3/4 zwoja to wcale nie jest za mało ,IMHO za duzo.Napewno masz seryjne amortyzatory ,załóż Bilsteina to zobaczysz co sie stanie...

nom mam 3/4sciete na seryjnych amorach ale wplanach bedzie cos lepszego :] sprezyny mam jeszcze zapasowe wiec lajcik.

Cytat:
Ale autko z przodu mi sie podoba ,skromne i ładne ,bez żadnych plastikowych kibli na sobie.
Styl rajdowy jedyny słuszny

baaa ze słuszny Plastikowego niczego nie bedzie
Cytat:
zapoda toki poszerzenia od światka i już sie bedzie ładnie komponowało

miałem takie do kupienia za 50zł.... a za 200zł buda cała + zawieszenie wszystko bez silnika i klatki....

siema

Toki powiedz mik co to masz za wydech u siebie w tym kaslzu bo ja mam wulpexa i nie wiem czy obcinac mu sa swiecaca koncowke czy nie. Jak to masz u siebie zrobione bo widze ze nie jest seryjny i jaki masz odglos kaszla na tym twoim wydechu

Cytat:
Toki powiedz mik co to masz za wydech u siebie w tym kaslzu bo ja mam wulpexa i nie wiem czy obcinac mu sa swiecaca koncowke czy nie. Jak to masz u siebie zrobione bo widze ze nie jest seryjny i jaki masz odglos kaszla na tym twoim wydechu

wydech jest jakas samoróbka. odgłos zajebisty jak dasz ostro po obrotach to jak schodzi milutko popiarduje nieraz i nie jest to wina zapłonu itp masz fotke całego wydechu:

APDEJT: fotki niestety fonem robione:

[ wiadomość edytowana przez: toki dnia 2004-12-08 15:19:17 ]
APDEJT:
z silnikiem sysko oki. dodatkoo po wizycie Evila i koras chyba (sory ziom) ktory sobie podarł kurtke przy próbie wpakowania gokarta do czarnej madafaki, dowiedzialem sie ze mam tez wał od bisa. czyli malina hehe, jutro skladam do budy to i trza wsyztsko ladnie poskrecac zeby juz sie nie sypało jooo

[ wiadomość edytowana przez: toki dnia 2004-12-08 19:58:46 ]

Ja ci chyba wczoraj na gadu;lcy pisalem ze to moze byc rozkrecona panewka, ja te sruby na lakier wkrecalem, co prawda do paznikci ale wlasciwosci ma podobne a tam za duzych temperatur niema.

panewki syskie siedza i sa git jutro spradze jeszcze dokladnie wszystko i skladam do kupy i heja do budy

Stlasnie seplenis
A poza tym to daj normalne drzwi z przetłoczeniem i będzie git.