| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
marcinba0502 Espero 2.0 CD , Xenon Wrocław | 2005-02-02 13:58:36 Ja posiadam alarm Legenford F14. posiada on wyjście na drugi kanał np. otwieranie klapy. Ceny na allegro ok 115-140 zł. |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2005-02-02 14:15:21 z tego co wiem wystarczy w naszym przypadku uzyc prostego przekaznika i mozxna ten kanal wykorzystac do otwierania klapy... |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2005-02-02 16:59:53
Ja tak zrobiłem |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2005-02-02 21:59:21 Alarm = Super Forteca |
jenes niedawno Espero CD 2 ... ~Rzeszów | 2005-02-03 12:22:46 Widze że każdy ma inne upodobania, cięzki wybór będzie
I jesteś zadowolony?? Z tego co widziałem to jest całkiem ciekawy, tylko czy on nie ma czasem czagoś takiego jak że sam się uzbraja po wyłączeniu auta, i zamknięciu drzwi, nawet z kluczykami w środku. Kumpel ma jakąś taką opcje i jest to delikatnie mówiąc denerwujące, nie mówiąc o tym że może doprowadzić do zawału gościa z CPN-u jak strzeli blokadą wlewu podczas tankowania .
A czy z Legenford-em (czyLegen"d"ford-em nie wiem czy to to samo) bywają jakieś problemy, bo ofert ich sprzedaży jest znacznie więcej niz SEO. A są jakieś modele alarmów o których koledzy wiedzą że są złośliwe w użytkowaniu????? A podłączenie przekaźnika, np do bagażnika jest chyba dość proste, podłacza się mase przekaźnika(1 koniec cewki) do wyjścia sterującego centralki(masą) a załączanie przekaźnika (plusem- 2 koniec cewki) na stałe do +, nie wiem jakie są nr-y końcówek w standardowym przek. reszta czyli obwód sterowany standardowo . tak mi się przynajmniej wydaje |
tommi-j Renault małopolska | 2005-02-03 14:47:09 SUPERFORTECA
Niedrogi, niezawodny alarm z "pełnym wypasem". Jest immobiliser,b. wygodne sterowanie drugim kanałem (przekaźnik+30min. pracy i masz bagażnik na pilota), zamykanie centralnego w czasie jazdy automatycznie lub przyciskiem na pilocie, kontrola czujników, sygnalizacja niezamknietych drzwi i klap, samoczynne zamykanie centr. w przypadku nieotwarcia drzwi przez xx sekund, możliwość zamykania centralnego z pilota bez załączania alarmu i wiele innych "bajerów". Nie polecam natomiast alarmu FRODO 2BIS. Jest nieco tańszy od Superfortecy, ale wyraźnie od niej gorszy. |
![]() Biznes OMEGA BFL Stary Sącz | 2005-02-03 17:22:48 wiekszosc alarmów opcje typu ryglowanie zamków po odpaleniu czy samouzbrajanie po zgaszeniu silnika ma kodowane czyli ustawiamy do własnych potrzeb ,zamyka lub nie .A kodowanie jest bardzo proste.
" kontrola czujników, sygnalizacja niezamknietych drzwi i klap,samoczynne zamykanie centr. w przypadku nieotwarcia drzwi " te funkcje to juz chyba kazdy alarm ma a np dodatkowy kanał czy odciecie czujników juz nie kazdy. Ja osobiscie w swoim mam legenda gdyz zakładalem pare lat temu i nie moge narzekac ale gdybym miał załozyc teraz to byłby to seo. SUPER FORTECA nic specjalnego na zaszdzie pioneer a pjonier ale tez działa
BOXER FOX |
koza0007 Espero Aut. Koszalin | 2005-02-03 17:27:21 A ja polecam wszystko w rodziny Silicon. Mają nieprównywalny zasięg z innymi centralkami. Mialem kiedys fortece i dobrze ze sprzedalem samochod bo mialem zmienic ten alarm. Na początku bylo dobrze a z czasem zasieg malal. Po roku pomimo wymiany baterii otwieral sie z max 2 metrow. Kolega mial identycznego i u niego po niecałym roku calkowicie przestal dzialac.(naszczęście wymienili na gwarancji) |
jenes niedawno Espero CD 2 ... ~Rzeszów | 2005-02-03 21:16:11 Jak ładnie wątek się rozwija zaczynają się pojawiać faworyci. I właśnie o takie sugestie, spostrzeżenia i doświadczenia swoje i znajomych chodzi. Dziękuje i czekam niecierpliwie na c.d. im więcej wypowiedzi tym wiarygodnieszy wynik
Pozdrawiam |
Pawol Nubira 1.6 SX kombi ... Wrocław | 2005-02-10 12:55:18 po cholere szukać zachodnich.
Jest producent polski www.amt-alarmy.pl Robi centralki np. Inferno i Forteca których na allegro za 115 PLN mnogo. JAkość wykonania profi. Kod kroczący Keeloq. Sterowanie centralnym. Pełna konfiguracja przez użytkownika - Rewelacja. Sam używam Inferno od roku A w ogóle Inferno jest tanszy bo trzeba zewnętrznego przekaźnika do immobilizera a Forteca go już ma - taki tam bajer [ wiadomość edytowana przez: pawol dnia 2005-02-10 12:56:46 ] |