MotoNews.pl

Omega B MV6 - ze skora czy bez, z standhaizung czy bez ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No wlasnie mam problem. Moze malo istotny, ale jest.
Zamiezam kupic auto w cenie okolo 4000 do 5500Euro.

W tym przedziale sa MV6-stki z niezlym wypasem.
Klima, ogrzewanie postojowe, skora, automat.
Oczywiscie musi byc automat. To podstawa w moim przypadku.

I stad pytanie, co wybrac:
1. MV6 ze skora, klima, ogrzewaniem postojowym
2. MV6 bez skory, klimatronic, bez ogrzewania postojowego
3. MV6 ze skora, klimatronic, bez ogrzewania postojowego
4. bez skory, klimatronic i ogrzewanie postojowe

Nie wiem jakie sa wady i zalety skory w aucie, teraz w Vectrze mam welur.
Co do klimatronica, to wiadomo, ale jak jest z tym ogrzewaniem postojowym ?

Dzieki za podpowiedzi.

Witam!

Jeśli chodzi o skóre (miałem w poprzednim samochodzie) to owszem, ładnie się prezentuje i tak bogaciej wygląda, ale w lecie na słońcu to czasam ciężko było usiąść jak się skóra nagrzała a w zime zanim zaczęło działać podgrzewanie foteli to też chwile mija i siedzi się na takich zimnych siedziskach

Ogolnie jeśli chodzi o zastosowanie praktyczne (moim zdaniem) skóra to zbędny dodatek. Ale nie wiem jak inni?

Pozdrawiam

Ja mam skóre z klimą i da sie żyć. Skóra ma taką przypadłość że parzy w lato a w zime jest zimna jak lód. Ale jak mam byc szczery to latem tego nie czułem, a na zime mam podgrzewane fotele i garaż Jak masz garaż to kup skóre z klimą. Ta trzecia opcja z tych które wymieniłeś wydaje mi sie naprawde fajnie wypasiona.

To podgrzewanie postojowe to nie wiem, miałem bmw z takim wynalazkiem ale nie działał

jeśli parkujesz pod chmurką to wybieraj klimatronic i ogrzewanie postojowe - zajebisty wynalazek. żadnego skrobania, parowania szyb i odpalania zimnego silnika.

poza tym jeśli masz ogrzewanie niezależne to po co ci podgrzewane fotele.

a jeśli po co podgrzewane fotele to po co skóra - unikasz palenia w dupę w lecie a w zimie i tak masz ciepło

na twoim miejscu to bym poszedl w: klimatronic, webasto(postojowe) i welur + szyberdach. Tu gdzie teraz jestem, czyli w Finlandii co 2 auto, a z nowszych to chyba kazde ma ogrzewanie postojowe i to jest na serio zajebista sprawa. Zostawiasz auto na noc, ustawiasz timer, przychodzisz kiedy inni skrobia szyby i rozgrzewaja auta, wsiadasz, odpalasz silnik jest cieply i jedziesz.

Co do szyberdachu to sprawa oczywista....mily bajerek zwlaszcza wiosna, latem.

pozdr.

acha: skora niet!!! niepotrzebne, wymagajace znacznie wiecej konserwacji, no i nie kupujesz nowego auta-co bedzie bardziej zniszczone skora czy welur??? mysle ze odpowiedz jest jasna...

Co do tego co bardziej będzie zniszczone to bym spekulował. Bo wszystko zależy od tego jak ktoś dbał. Moja skóra jest jak nowa i ma 10 lat a widziałem 6 letnie poprzecierane i poniszczone welury.

to tez prawda ze zalezy od osoby kto i jak dba. Ale jezeli nie ktos nie dba wcale - to wowczas mysle ze skora bylaby bardziej zniszczona niz welur....

z tym że welur jest słabszy od skóry ogólnie się zgadzam - jadnak w omegach welur jest bardzo dobrej jakości i rzadko kiedy spotyka się zniszczone tapicerki. tym bardziej w samochodach nowszych tzn. takich za 5000 euro.
co do jakości weluru to potwierdzenie tego znalazłem w słowach tapicera kiedy obszywałem podłokietnik

a mnie odpowiadaja moje fotele skorzano welurowe, mysle ze to bardzo dobre rozwiazanie tylko ze w B juz nie bylo

[ wiadomość edytowana przez: diSEL dnia 2004-11-29 20:27:17 ]

no nie w takim wykonaniu to i ja bym chciał kawałek skórki w aucie - superowo utrzymana i wygląd że tylko pozazdrościć

Witam

Panowie a od którego roku w Omegach było instalowane ogrzewanie postojowe?

Cytat:
2004-11-30 09:03:53, DarekOmesia pisze:
Witam Panowie a od którego roku w Omegach było instalowane ogrzewanie postojowe?

Ja znalazlem jedna z roku '94.
Czyli od poczatku produkcji.
Szukalem ich na www.mobile.de i www.autoscout24.pl

Jest tam taka jedna ze wszystkim tylko ma klime manualna.

Cytat:
2004-11-30 08:22:38, CHRISMEN pisze:
no nie w takim wykonaniu to i ja bym chciał kawałek skórki w aucie - superowo utrzymana i wygląd że tylko pozazdrościć

to nie jest oryginalna fotka

tak to wyglada w realu

Fotel Disla są w bardzo dobrym stanie, potwierdzam, widzialem siedzialem tylko nie jechałem .

No ale Disel moja sa ładniejsze.

Jak wszystko co moje
No zeby mi tam nie było "ale mu odbilo" to tylko zart

[ wiadomość edytowana przez: PiotrS dnia 2004-12-04 16:27:50 ]

no ale ja mam tylny podlokietnik w caravanie a Ty nie
chyba ze sobie evo caravana zrobisz

fotele sa z 88 roku

E.... tylny podlokietnik tez mam .
Disel moze bysmy się juz tak przestali chwalić? Bo znów wyjdzie jakies zło.

Cytat:
2004-12-05 10:54:16, PiotrS pisze:
E.... tylny podlokietnik tez mam . Disel moze bysmy się juz tak przestali chwalić? Bo znów wyjdzie jakies zło.

ZŁO ? moze awantura nic nowego

Potwierdzam jakość welurów w omci. Po przejechaniu 300k nie widać żadnego zużycia. W przeciwieństwie do bejcy, w której siedzenia materiałowe po przebiegu 200k są już poprzecierane. Widziałem też bejcę ze skórą, która po 200k wyglądała tragicznie ale może rzeczywiście ktoś nie dbał. A propos bejcy, to ostatnio oglądałem taką trójkę z 2002 r. ładne wyposażenie a siedzenia???? Materiałowe. No co to za polityka, to ja nie rozumiem.