| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
zax ŁADZIARZ była LADA 21072 '88 Konin | 2003-10-29 12:55:10 pare dni temu zepsuła mi sie pompka spryskiwaczy szyb(nie do naprawienia), druga ta od reflektorów dawno poszła-dzisiaj byłem kupić nowa w sklepie lady,poloneza i fiata-bede miał na jutro ale zdziwiła mnie cena:38zł za jedną kompletna pompke(silniczek i plastik) dodam ze w sklepie na stronce skorpion.auto-sprawa pompy spryskiwaczy wygląda tak [ wiadomość edytowana przez: zax dnia 2003-10-29 12:58:42 ] [ wiadomość edytowana przez: zax dnia 2003-10-29 12:59:19 ] |
seldric Opel Corsa B Skierniewice | 2003-10-29 14:35:09 U mnie w mieście 25 PLN pompka kosztuje , a na skorpionie to są chyba ceny hurt i netto !!!!
seldric |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2003-10-29 15:28:21 NIE WYRZUCAJ STAREJ!!!!
da sie naprawic o ile silnizek nie jest zjarany. Ostatnio naprawialem nawet peknieta oske w takiej.... jak nie masz pomyslu lub ochoty na naprawe, to wez ja na zlot. Moze komus sie przyda, albo Ci ja naprawi. Mysle, ze cena nie jest szokujaca, zwazywszy, ze na szrocie za uzywana w stanie nieznanym wolali 20 zl. |
zax ŁADZIARZ była LADA 21072 '88 Konin | 2003-10-29 16:12:15 silniczek nie działa a w dodatku urwało sie lub popękało pare rzeczy w plastiku(peknieta oska) -wczoraj próbowałem cos z tym zrobić ale nic z tego nie wyszło-ale na zlot moge zabrać-nawet dwa |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2003-10-29 21:31:45 wez wez, to taki element, ze z 5 skladasz jeden. psuja sie rozne je czesci, moze komus sie cos przyda.....
ja np. potzeebuje te plastikowe kolnierze z kroccami, bo mi krszeja... a ktos inny moze porzebowac powiedzmy sitka czy tam tego wiataczka..... ja nie wyrzucam niczego, co daje sie rozebrac, a pozostalosci moga sie przydac. |
zax ŁADZIARZ była LADA 21072 '88 Konin | 2003-10-29 22:46:57 no własnie bo to przecież chyba ten zimowy płyn tak nisczy plastik w spryskiwaczu-u mnie skruszał tak ze aż sie sypał może zna ktoś sposób aby zabezpieczyć go-ja mysle zeby pokryć ten plastik małą warstwą silikonu-może pomoże, tylko nie wiem czy płyn nie zniszczy silikonu................no juz sam nie wiem-nie chce mi sie co roku wymieniać spryskiwacze p.s. ok adasko wiec czesci zatrzymuje!!!!!!może sie powymieniamy HIHIHIHIIHI |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2003-10-30 00:12:53 thx Zax.
mozliwe, ze wysunalas trana hipoteze... moze to i ten plyn. ja zabiezpieczam tylko dolne "lozyskowanie" (prowadzenie???) wirniczka poprzez nalozenie tam kropli oliwy, podobnie na na gorne uszczelnienie waleczka. pekniete polaczenie walka napedowego z oska silnika laczylem (przez te okienko manipulowalem) metalawa zlaczka wydlubana z kostki do polaczen kabli elektrycznych (do kupienia w markecie, taka dluuuuuuga kostka z otworkami po bokach, a srubeczkami od gory - jak usuniecie plastik, otrzymacie metalowa laczowe na 2 sruby). Nakladacie to na obie oski, skrecacie i juz. niestety, wyrobilo mi sie dolne lozyskwania wirniczka i musialem minimalnie skrocic mu lopaty, bo sie blokowal, jako, ze latac zaczal... ale spadku wydajnosci nie zauwazylem. to tyle moich wynurzen w temacie pompki. A gdyby ktos mial na zbyciu okagly element z kroccami, ktory mocuje pompke na zbiorniku, to chetnie odkupie. |
sevi Lada 2107 Białystok | 2003-10-30 07:35:14 to ja wezme tez swoja na zlot, zawsze to dodatkowe czesci pozdrawiam. |
zax ŁADZIARZ była LADA 21072 '88 Konin | 2003-10-30 08:26:24 sprawdzałeś może wężyk doprowadzający płyn bo ja kiedyś jak zmieniłem to od tego momentu pryska mi ze hej...a kiedyś dawało słabiej-może dostał sie jakiś niechciany przedmiot pozdrawiam |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2003-10-30 08:42:45
a zdejmij wezyk z pompki i zobacz jak leje... mnoze jest juz slabawa... a przetkac wezyki to mozesz swoja droga... ja na szczescie mam 2 pompki i OBIE utrzymuje sprawne. jak mi padnie szybowa to podmieniam z ta od swiatel i gra muzyka. A popsuta - do naprawuy. Niedlugo nie dadza sie juz zlozyc |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2003-10-30 14:04:09
TO podstawa. ja wyjmuje dziada w calosci i plucze... a z wierzchu tez ladniej wyglada, jak umyty... tak samo zbiornik chlodziwa.... |
bartos SYMPATYCZNY GOŚĆ samochodzik Stalowa Wola | 2003-10-31 09:45:34 Też mam od poloneza |
zax ŁADZIARZ była LADA 21072 '88 Konin | 2003-10-31 13:04:03 okazało sie ze pompka kosztowała mnie 28zł-zobaczymy ile wytrzyma, na razie pryska nieźle pozdrawiam |
zax ŁADZIARZ była LADA 21072 '88 Konin | 2003-11-01 12:11:14 mam
kolege w bloku który jezdzi polonezem-obejrzałem sobie tą pompke no i niestety nie zdecyduje sie na nią bo wymaga przeróbki(małej ale wymaga) a w dodatku to nie wiem czy przesadza sie tą pompkę razem z tym workiem na płyn do spryskiwaczy pozdrawiam |