Omega A - pytanka z serii co to jest?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
1 pytanko: jaki bezpiecznik powinien być do ogrzewania tylnej szyby w omedze A 2.0i automat? U mnie wygląda na to że w ogóle jak włączam ogrzewanie tylnej szyby to włącza się też podgrzewanie lusterek, czy to jest normalne? No i po 5-7 minutach zaczyna śmierdzieć topionym plastikiem z gniazdka bezpieczników, bezpiecznik to 15A, robi się zajebiście gorący.

2 pytanko: do czego służy przycisk (guzik) między drążkiem automatu a ręcznym? Jest tam taki guzik z narysowanym "płatkiem śniegu" i obok jest drugi, który się zaświeca po naciśnięciu pierwszego.

3 pytanko: mam przełącznik od regulacji wysokości świateł, ale nie działa. Co może być powodem?

Dzięki za odpowiedzi.

1-tylna szyba + lusterka - normalne, tak powinno być, bezpiecznik -gorący? nienormalne, zwarcie?, nie mam pojącia
2-ja nie automat - tryb zimowy skrzyni?
3- a co nie może? silniczki od reflektorów, przewody, masa, zepsuty przełącznik, może byc cokolwiek

konkluzja - albo sam się bawisz, albo wizyta u elektryka, na moje oko ( goracy bezpiecznik + przednie swiatła - 30-50zł i sprawa załatwiona, + części jesli takie potrzebne)

2 pytanko: do czego służy przycisk (guzik) między drążkiem automatu a ręcznym? Jest tam taki guzik z narysowanym "płatkiem śniegu"

Ruszanie na śliskiej nawierzchni. Dziala w pozycji "D"

Cytat:
2004-12-20 19:56:26, Keja pisze:
Ruszanie na śliskiej nawierzchni. Dziala w pozycji "D"

Keja: No! Gratulacje Nie było trudno, prawda ? Czasami okazuje się, że nowicjusz wie to czego starzy nie wiedzą. Oby tak dalej. Obserwuj swoją Omę i pisz, pisz, pisz...

Koledzy! Podnieście na duchu nieśmiałą koleżankę

Co prawda to z instrukcji Omy B z Garażu ale powinno rozjaśnić sprawę.

Dzięki za info.