MotoNews.pl

No gasss, no problem!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Właśnie poszła sie #$#%@!@ uszczelka pod głowicą. Jakby niemogła za 3 dni walnąć.
Następne auto bez gassoliny!!!
Pozdr i nieawaryjnych świąt

Skąd wniosek że to wina gazu?

PS. Gasolina po amerykancku to benzynka

moim zdaniem nie masz racji.........
jak ci wybiją szbe to co też przez gass????jak masz najechane pół miliona na liczniku to raczej to wina tego że odpalałeś na benie anie na gazie
ta wypowiedz ma taki sam sens jak to że gasss ci zjechał uszczelke
zwłaszcza w dwazero które nawet bez wody może jechać 20 kilometrów

samochód sam sprowadziłem, miał 138tkm i był w bardzo dobrym stanie. na gassie dobiłem do 259000. wymiany świec, przewodów, oleju jak w książce. odpalana ZAWSZE na benzynie i jak się nagrzała to przełączenie na gassss.
a w temacie gassu to po policzeniu gassu + bena na rozruchu to wcale , ale to wcale ekonomiczniej nie wychodzi jak 2,2 w benzynie lub 2,2dti.
Pozdr

Dlaczego zaraz ze przez gaz, miałem Opla kadeta i uszczelka wymieniana dopiero około, 400 000 z czego 300 000 jeździł na gazie, następnie Espero, którym teraz jeździ żona i około 150 000 jeździ na gazie a o uszczelce ani się śni żeby ja wymieniać, ja teraz śmigam 2,5V6 , tez na gazie i nic się nie dzieje, wiec złego słowa na gaz nie powiem,
A u Ciebie to kompresja idzie z jednego gara na drugi czy do płynu ucieka?

Cytat:
2006-12-23 11:48:12, Biznes pisze:
ja teraz śmigam 2,5V6 , tez na gazie i nic się nie dzieje

Jak długo?

Elvizz13 jezdził i psze ze przez gaz to jego auto więc chyba wie o co chodzi. Mija trochę czasu a tu koledzy go uświadamiają że to nei od gazu. Elivizz13 nie znasz się!

Jeszcze nie było gościa na forum który robił by uszczelkę pod głowicą nie mając instalki gazowej (oprócz td).
Jeśli jest ktoś taki to niech da znać.

niedawno robilem koledze uszczelki w v6 2.5 mial przejechane podan 450 tys z czego 300tys na gazie

Witam,

Ja robiłem obie w MV6 110 tkm przebiegu miała, 7 lat. Nigdy nie było gassu. Uszczelki wyglądały jakby były z gumofilcu zrobine.

Wesołych świąt

jaki z tego morał ,
po przejechaniu 300 tyś km na gazie różnica w wydanyn groszu jest taka że za zaoszczędzone pieniądze można kupić drugą na części więc co ??? dalej sie nie opłaca
ja nawet do wartburga wsadze gassss
za duzo km robie

Cytat:
2006-12-23 20:27:02, MCZ pisze:
Witam, Ja robiłem obie w MV6 110 tkm przebiegu miała, 7 lat. Nigdy nie było gassu. Uszczelki wyglądały jakby były z gumofilcu zrobine. Wesołych świąt

Dlaczego?
I gdzie omega?

Cytat:
Dlaczego?
I gdzie omega?

biedactwu się umarło bo na Pb tylko jeździła

morału niet
jeżdżąc 25 do 30tkn na rok i porównując zużycie benzyny i gazu, to montaż instalacji za bardzo się nieopłaca. dodając dodatkowe wydatki na kable, świece, przewody, przeglądy, filtry, koszty utrzymania instalacji gazowej to wcale tanio niewychodzi. Pozatym kultura pracy jest zupełnie inna na benie i nieporównywalnie gorsza na gasssie (II generacja).
Tak więc reasumując jeśli koszta zwalą mnie z nóg to do żyda idzie i 2,2dti kupuję, no może 2,5 w manualu.

P.S. 300tkm to minimum 10 lat turlania - po ki diabeł drugi grat na trawniku. Toż jak będę chciał popatrzeć to do mariosa skoczę

Pozdr

ręce drżą jak piszę o sprzedaży i cwaj mal się wysłało

[ wiadomość edytowana przez: elvizz13 dnia 2006-12-23 23:25:28 ]

Cytat:
No gasss, no problem!!!

Cytat:
Witam
Właśnie poszła sie #$#%@!@ uszczelka pod głowicą. Jakby niemogła za 3 dni walnąć.
Następne auto bez gassoliny!!!

a dlaczego z tego auta nie wywalisz LPG skoro takie be to jest?

pozdrawiam

wesołych

przyzwyczajenie
Pozatym: No gasss - No FUN

ja robie ok 50tkm rocznie a gosc co mu robilem to 300 zrobil w 4 latawiec jka ktos duzo jedzi to gas raczej sie oplaca. ja i tak wole diesela

Zawsze zastanawiali mnie ludzie ktorzy zakladaja Gaz a pozniej na niego wzalaja wszystko. Stary jak chcesz sie urzalac to nie tu jest tego miejsce. Jak Ci przeszkadza LPG to je najnroalniej zdemintu i po problemie. A jak chcesz oszczedzac i smigac na tym syfie to nie pacz.
Gaz to do kuchenki jest dobry
Diesel do Traktora
Auto ma byc na benzyne

Ziemia dla ziemniaków.

Spokojnych świąt życzę wszystkim.

PiotrS,

Dlaczego? Bo jedna puściła i spalał 2 litry wody na 5 km. Drugą zmieniłem bo to prawie jedna robota a nie chciałem za 2 miesiące mieć podobnego stresu.
Jaka była przyczyna? Nie mam pojęcia. Nie ukrywam że kiedyś raz JEDEN JEDYNY raz przegrzałem silnik (gdzieś ok 2 minuty na czerwonym polu) ale to było 30 tkm przed zmianą uszczelek więc raczej tego nie wiążę. Chociaż oczywiście to napewno miało jakiś wpływ.
Gdzie Omega? Sprzedana a nowej kombi 2.5 DTI w dobrym stanie nie udało sie znaleźć więc teraz BMW 2.5d touring.

Ale Omegę nadal lubię więc często tu zaglądam.

Wesołych świąt
MCZ

Cytat:
2006-12-23 17:39:19, PiotrS pisze:
[...] Jeszcze nie było gościa na forum który robił by uszczelkę pod głowicą nie mając instalki gazowej (oprócz td). Jeśli jest ktoś taki to niech da znać.

Witam
Ja tez musialem zrobic, zanim zalozylem gaz, przyczyna to zgniłe uszczelki od tyłu silnika i płyn sączył się na zewnątrz. Przebieg ok. 200k (moze więcej, kto wie )
Mój znajomy ma 2,5V6 bez gazu i też musiał zrobić...
Nie jest to żaden dowód za czy przeciw instalce, ot życie i tyle...
pozdro i wesołych
ILKU