Wywoskowana szyba - co zrobić

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wiatm
Mój ojciec kupił Ome no i wszystko pięknie, elegancko super bryczka (wiadomo ) ale poprzedni właściciel chyba woskował samochód w automatycznej myjni no i szyby pewnie zostały zawoskowane.
Jak zaczłą pdać desz to wycieraczki "coś"(konkretnie wosk) rozmazują na szybie i nie jest to tak jak powinno być. Bardzo to przeszkadza.
Jakiego preparatu użyć, żeby pozbyć się tego syfu z szyby?
Z góry dzieki za odpowiedź.

[ wiadomość edytowana przez: andzuk dnia 2004-12-17 16:59:00 ]

płynu do mycia szyb i dużo papieru

pozdr

Proponuje nowe wycieraczki. Typowy objaw zdechłych wycieraczek.

hej

GRATULUJE zakupu Omesi

a co do szyby to najpierw wymyj dokładnie szybę jakimś plynem do szyb i wycieraj papierowymi ręcznikami i sprawdź czy to dalej się tak paprze... w ostateczności wymień wycieraczki bo to dość wysoki koszt...

dopisek : szyby możesz umyć nawet METAX'ą... STOCK'iem... byle by był w tym płynie alkohol

pozdro

To dziwne co piszesz bo tzw niewidzialna wycieraczka to nic innego jak specjalny wosk na szybe do tego właśnie służący. Ba gdzieś widziałem gości, którzy wycieraczki nacierali woskiem ze świec domowych - zatem coś jest na rzeczy skoro to się robi.Sam jednak nie próbowałem )

witam

ja miałem przednią szybe natartą woskiem przy zakupie omesi gościu umył i podjechał w miejsce umówione, deszcz grad śnieg padał a ja wycieraczki włączałem 10 razy mniej niż inni kierowcy jadący z boku zajefajny efekt woda sama spływa a w zasadzie to wogule nie trzyma sie szyby pozdrawiam

Zaczne od wycierania płynem do szyb i papierem.
Wycieraczki raczej są dobre, bo jak się chwilę nie wyciera podczas deszczu, to robią się takie charakturystyczne krople( w pozostałych samochodach tego nie mam). Ale jak szorowanie nic nie da to się wyciekaczki kupi. Ja w koncu nie płacę

A tak wogóle to: Omega to Omega, kiedyś też ojciec miał jakies 7 lat temu (A rzecz jasna), no a potem był Golf Passat, ale one się nie umywają do Omesi.