Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Bania Lada 2106 RAC Gliwice, Kraków | 2004-12-12 22:21:58 Powitać
Echh wspanialy byl to rajdzik studencki most spisal sie wzorowo slajdy szly jak nigdy przedtem.Jestem naprawde zadowolony po rezygnacji z mozliwosci tego samochodu po drobnej przerobce za niewielkie pieniadze znow autko ozylo ![]() Radek spisales sie naprawde niezle ludzie uciekali w poplochu ![]() ![]() Co do mostu to wszystkim polecam spawanie naprawde fajna zabawa.Zajechalem tylko komplet opon z tylu wyrwalo druty na polowie opony ![]() No i ten nowy image bobmba. Znalazlem 1 zdjecie na necie niewiele widac ale moze sierp i mlot dojzycie ![]() Ladziak w akcji Pozdrowil i wiecej zdjec juz niedlugo P.S. szkoda ze tym razem nie bylo proby szutrowej na Sosnicy ale to juz efekt zmiany organizatorow SRSu. Tam dopiero mozna pokazac mozliwosci takiego mostu a tak czasami mocy brakowalo ale i tak masakra ![]() [ wiadomość edytowana przez: bania dnia 2004-12-12 22:27:59 ] |
![]() Fruwak SYMPATYCZNY GOŚĆ Zagórz | 2004-12-12 22:28:27 fajny industrialny klimat ![]() |
![]() Bania Lada 2106 RAC Gliwice, Kraków | 2004-12-12 23:24:57 Hmm co do kolesia ktory to spawal to nie znam nawet ![]() Moj znajomy mechanik ktory robil cala reszte dawal to do jakiegos spawacza ale nie mam pojacia kogo. Ale polecam jak narazie sie tryma i spisuje calkiem niezle. Jak tak dalej pojdzie to bede musial zbierac zdezelowane opony po wulkanizatorach bo ten most lubi jesc gume ![]() Juz tylko czekam na snieg to nie bede sie musial juz o to martwic. |
![]() Bania Lada 2106 RAC Gliwice, Kraków | 2004-12-13 01:10:43 Dobra zdjecia sa teraz przynajmniej cos widac!!!!
Lada w calej okazalosci w nowym image i jak sie podoba??? czekam na komentarze i opinie: Galeria IX SRS P.S. wiem ze troche malo i z jednego miejsca prawie al kumple zajeli sie raczej obsluga 3 kamer niz robieniem zdjec. Klip bedzie cudo ![]() [ wiadomość edytowana przez: bania dnia 2004-12-13 01:21:48 ] |
![]() Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2004-12-13 06:54:45 CZAAAAD jedym słowem!!! Co tu dużo pisać - faktycznie re-born ![]() |
![]() Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2004-12-13 21:51:18 Zdjatka zaraz poogladam.
Co do spawanego mostu - tez myslalem o tym, ale mi odradzano. Glownie ze wzgledu na brak mozliwosci szybkiej (w miare bezpiecznej ) jazdy. Do tego ponoc sie polosie ukrecaja- coz ja ukrecilem i bez zespawanego mostu. pomijajac opony.. Jesli dobrze slyszalem to ktos stukna ta lada w cosik?? No bo wlasnie :gosc znany niektorym osobiscie - Svero - przywalil w drzewo wlasnie przez zespawany most.Gdzies mam foty. Demolition black monster wegierski(patrz film z wegier) superowsko krecil baki - rowniez na zespawanym moscie. Ale niedlugo po tym wyladowal na dachu dosc konkretnie - ale juz wyklepana i dach nowy. Nastepna znana mi lada ze spawnietym mostem to auto Balu z wegier - tez nieziemskie baczki krecil - patrz filmiki http://balazs.racing.hu/ (biale ziguli) Po czym wyladowal w drzewach ostro sie kiereszujac. Wiec po przeanalizowaniu za i przeciw, stwierdzilem ze jednak nie spawam. Oby Cie nie dosiegnelo nic zlego! trzeba pomyslec o szperce srubowej z moskwy - tylko 1000zlotych Nie jedzie ktos tam? |
![]() rogacek ŁADZIARZ VW Ogórek/vw garbus/ ... wrocek | 2004-12-13 21:56:30 Odnośnie szpery mam pomysł. Jeśli załatwię rysunek tech, i dokładny opis wykonania szpery to czy ktoś zna osobę która to wykona???? |
![]() janisz ŁADZIARZ 2107 1.5 , 2101 '75 ... Warszawa | 2004-12-13 22:11:51
Zrób to pokaże kumplowi co cuda tworzy(zrobił min. atlas, piaste i amorki do roweru i jeszcze inne a pracuje przy produkcji maszyn przemysłowych). |
![]() rogacek ŁADZIARZ VW Ogórek/vw garbus/ ... wrocek | 2004-12-13 22:13:36 szperę gość mi narysował. wykonanie dość proste i w miarę skuteczne. potrzebny tylko gość który ma material i narzedzia |
![]() Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2004-12-13 22:23:21 Rysunki to sa np. na zsiguli.hu
Ja znam kogos, kto pracuje w instytucie obr. skrawaniem - wierze w to ze ktos tam by to zrobil. Maszyny maja na pewno konkret(min. wywazali mi zamach) Ale - jaka to miala by byc szpera? sruba czy cierna? p.s do kreciolkow czy do jazdy normalnej i tak mzona na skonczyc nie tam gdzie sie chce. Ja nie chce odradzac spawania, sam chialem to zrobic - przestrzegam tylko czym to grozi. |
![]() janisz ŁADZIARZ 2107 1.5 , 2101 '75 ... Warszawa | 2004-12-13 22:28:41 Rogacek wklej na forum rysunek to pokaże kumplowi. |
![]() Bania Lada 2106 RAC Gliwice, Kraków | 2004-12-13 23:32:59 Wiec na szperze jezdzi sie zupelnie normalnie, po miescie przy szybszej jezdzie w ogole nie odczuwalne.Jedynie przy ruszaniu z miejsca na skreconych kolach lub braniu zakretu powoli kolo po wewnetrznej co jakis czas zaboksuje.Jedyna wada to przyspieszone zuzycie opon, wiecej wad nie zauwazylem i goraco to rozwiazanie tanim kosztem polecam. Juz jeden kumpel sie zdecydowal niejaki vfts chyba sie tu kiedys pojawil ma 2107 z 1.8 z Fiata 132 to dopiero bedzie masakra. Fleszer prosze nie oceniej pochopnie jezeli nigdy takiego wynalazku nie miales ani takim autem nie jezdziles. Nie konczy sie to zadnymi drzewami a goscie na wegrzech tak samo wpadaja na drzewa ze szperami jak i bez, oni to sie juz poprostu niczego nie boja sa twardzi i tyle ![]() Po 3 samochod zachowuje sie o wiele bezpieczniej w zimie i na szutrze niz bez szpery poprostu trzyma sie drogi a jezeli chcemy robi bok ale co najwazniejsze w pelni kontrolowany!!! no i po 4: to prawda to auto mam juz tylko do zabawy od niedawna mam mazde 121 do jazdy codziennej. Pozatym uwazam po cholere niewiadomo jak tuningowac silnik i w ogole robic mega sportowe auto jak sie nawet nie jezdzi tylko cmoka dmucha i stoi w garazu. Naprawde wole 100% szpere za 200-300 zl bez zmian w silniku i dobrze sie bawic, niz wydac 5000 na silnik oryginalna szpere i nie wiadomo co i potem bac sie wyjechac cackiem gdziekolwiek i tylko placic za dodatkowe spalanie tym spowodowane. Trzeba sobie tylko zadac pytanie do czego chce sie wykorzystywac samochod. Ja juz sobie odpowiedzialem i jestem szczesliwy jak nigdy z wyboru ![]() Rozwiazanie utwardzania zawiechy hipolem rowniez polecam praktycznie bezkosztowe zalezy jedynie od mechanika a naprawde autko twardo siedzi. Tylko jak postoi dluzej na mrozie to praktycznie nie do ruszenia olej strasznie gestnieje ale pare km i wraca do normy. Pozdrawiam |
![]() Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2004-12-14 01:05:53 Ehh, rozmawialem z tymi ludzmi, i mowili ze to przez spawany dyfer.
A co do tego ze normalnie sie jezdzi w zakretach to bzdura - na pewno nie jest to normalna jazda, nawet powoli.(na spawie) Polecam symulacje na stronce http://auto.howstuffworks.com/differential3.htm Dla mnie to nie podlega dalszej dyskusji, wiemy po co dyfer jest w aucie. I owszem jechalem takim autem, i owszem jest to zabawa i frajda. Wcale nie chce nikogo odciagac od takiego pomyslu, pisze to (powyzej) w celu poinformowania o ewentualnych skutkach. A gadanie w stylu ze ktos robi autko, silnik za kupe kasy a pozniej z niego nie kozysta, nie bylo chyba skierowane do mnie - a jesli jednak to do informacji: -zarznolem swoj silnik przez krecenie bakow bez wody(swiadome przy za wys temp) -upierdzielilem zawias wraz z bela pod silnikiem, bo zachialo mi sie wchodzic w zakret szybciej niz to bylo mozliwe w danych warunkach na nowym silniku -ukrecilem polos przy paleniu i wyciaganiu drutow z opon, mielac rownoczesnie dyfer -przez wlasna glupote i sprawdzanie jak szybko i predko mozna sie rozpedzic na wstecznym, oraz jak dzialaja wten czas hamulce, rozwalilem sobie tyl auta. I nie narzekam, rzne ja dalej - bo do tego mi sluzy -jesli moje slowa nie wystarcza, zapytaj innych ktorzy jezdza zemna. Mysle ze jak ktos mial watpliwosci co do tego ze autko sluzy mi do stania w garazu i ewentualnie cieszenia sie ze spalania 17,5 litra na 100 km, juz je rozwial. |
![]() Bania Lada 2106 RAC Gliwice, Kraków | 2004-12-14 01:31:29 Fleszer to nie bylo do Ciebie co do nie jezdzenia poprostu ogolnie nie rozumiem takich ludzi.
Co do jazdy naprawde mi to nie przeszkadza, JEDYNIE przy powolnym skrecaniu (do 20km/h czyli manewrach parkingowych) jedno kolo boksuje i jest to niemile uczucie. Przy szybszym pokonywaniu zakretow jest to niewyczuwalne. P.S. wiem jak dziala dyfer ale symulacja fajna ![]() [ wiadomość edytowana przez: Bania dnia 2004-12-14 01:43:02 ] |
![]() Bania Lada 2106 RAC Gliwice, Kraków | 2004-12-15 14:12:37 Nowy zdjecia na HODZE:
HOGA - IX SRS W roli glownej miedzy innymi moja Lada rozbijajaca pacholek z opon ![]() pozdrawiam |