Jak sie dostac do przednich swiateł przeciwmgielnych ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
MAM TAKA LIPE. NIE SWICA MI HALOGENY PRZEDNIE I TYLNE. KTORY WŁACZNIK JEST DO KTORYCH. WIEM ZE JAK KTORYS WŁACZE TO SIE SWIECIE ZIELONA KONTROLKA PRZECIWMGIELNA. TYLKO JEST JEDNA KONTROLKA??? KURDE TE KOREANY. W OGOLE MI NIE SWIECA SIWATŁA PRZECIE MGIELNE. A NI TYŁNE A NI PRZEDNIE. AHA W TYLNICH LAMPACH TO GDZIE SIE ZNAJDUJA PRZECIWMGILNE????

Przede wszystkim wylacz CapsLocka. Instrukcje do samochodu dostales, czy nie, czy po niemiecku jest? Po lewej stronie wlaczamy halogeny (ktore przy okazji sa tylko z przodu ) - ikonka z kreseczkami opadajacymi lekko w dol. Po prawej stronie wlaczamy swiatla przeciwmgielne tylne. Nie wlaczysz tylu nie wlaczajac przodu.

Przeciwmgielne z tylu sa najblizej srodka blendy.

dzieki. ale jak nie beda swieciły to co wtedy. nie mam zadnej instrukcji. auto wczoraj z niemiec przywiozłem

Dodam jeszcze ze aby swieciły swiatła przeciwmgielne przednie to muszą być włączone przynajmniej swiatła pozycyjne albo mijania, natomiast światła przeciwmgielne tylne swiecą tylko gdy włączone są przednie przeciwmgielne.

[ wiadomość edytowana przez: Adam4302 dnia 2004-12-22 00:38:35 ]

Sprawdz bezpieczniki na poczatek. Dalej nie wiem, kable, przekazniki, sprawdz, czy masz w ogole podlaczone halogeny... Widze, ze masz troche nachrzanione z elektryka, rzadko spotykane problemy

dzieki, ale nadal nie wiem co robic jak nie beda swieciły.

Cytat:
2004-12-22 00:43:07, hard-drive pisze:
dzieki, ale nadal nie wiem co robic jak nie beda swieciły.

Najpierw włączyć albo.....chociaż spróbować włączyć.....a potem się ewentualnie martwić !!

Ale masz chłopie podejście do tematu!

Hard-drive, staraj się nie tworzyć wielu wątków dotyczących tego samego tematu.

Twoje dwa wątki o światłach już połączyłem w jeden.
Jeszcze jedno: PAMIĘTAJ O WYŁĄCZANIU CAPS-LOCKA !!!

[ wiadomość edytowana przez: -JACO- dnia 2004-12-22 01:20:37 ]

oki. jestem nowy wiec sie wkrecam w klimat. zadaje tyle pytan bo jak bede robił to chce byc przygotowany na kazda ewentualnosc.

Cytat:

To proste. Wyciagasz kawalek kratki ze zderzaka, odkrecasz dwie srubki ktore sa po bokach i wywlekasz reszte. Banalnie proste.
Sprawdz zarowki. Moze sa poprostu spalone. Mnie sie spalila ostatnio jedna. Wymiana trwala 10 minut.