Problem z Ogrzewaniewaniem Omega B Prosze o POMOC

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Mam problem z ogrzewaniem w mojej Omedze zmnieniłem filt przeciw pyłowy i nic jak wezme na wewnętzrzne ogrzewanie to jeszcze jakoś grzeje ale szyby zaraz parują bo jest na wewnętrznym, nagrzewnica jest gorąca napewno niezapchana co morze być PROSZE O POMOC Z GÓRY DZIEKUJE POZDRAWIAM

A I MAM JA NA GAZIE ALE PODOBNO NIEMA WPŁYWU I DUŻYCH STRAT NAGRZEWNICA JEST GORĄCA ALE DO KABINY NIECHCE LECIEĆ CIEPŁO PROSZE O POMOC

domniemywam, że wentylator działa, jeśli mimo to nie leci to obstawiam cięgna regulacji nawieru. Od nich idą do klap linki. Trzeba sprawdzić, xzy się otwierają. Oma "B" nie ma zaworu nagrzewnicy, steruje się klapami cipło-zimno, natomiast rozdział jest sterowany pneumatycznie. Ponieważ temat był wałkowany wiele razy zalecam zapoznać się z instrukvją obsługi wyszukiwarki ( jest na górze) i do dzieła. Przecież ciechanowiacy nie gapy i dadzą radę
Pozdr, Janusz

Cytat:
A I MAM JA NA GAZIE ALE PODOBNO NIEMA WPŁYWU

jak jest dobrze dobrana i zainstalowana to nie, a jeżeli jest spie...lona to może całe ciepło zabrać (raz tak miałem), co znaczy nagrzewnica jest ciepła? jest to sprawa względna no ale Janusz ma rację
Cytat:
Ponieważ temat był wałkowany wiele razy zalecam zapoznać się z instrukvją obsługi wyszukiwarki ( jest na górze) i do dzieła. Przecież ciechanowiacy nie gapy i dadzą radę
Pozdr, Janusz