Zamek klapy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
no i siadł mi zamek w klapie !!!!!!!!!!!! szczerze nie zabierałem się za to jeszcze z powodu lenistwa ,no bo otwieranko jest w kabinie.ale nie o tym miałem pisac.chodzi mi czy ktoś juz walczył z tego typu usterka ,bo zanim się zabiorę warto poznać opinie innych.jak myśłicie wkładka siadła czy idzie naprawić dodam ze kluczyk włożę ale nic wiecej ani w lewo ani w prawo .co sznowni koledzy sądzą o tym????????????

8
power by lpg)

hmm ... moze po prostu zardzewial?
w moim taki motyw byl ale przy drzwiach kierowcy - dal sie otwierac, ale zamykac juz nie ... jak sie okazalo - zardzewial ...

Na początek wd40...czasami pomaga ...sprawdz jeszcze przy okazji kluczyk czy nie jest już dobrze wytarty...cęsto to także jego wina...to tak na początek

wd nie pomogło a jeśli chodzi o kluczyk to drugi też nuie otwiera a jest nie używany

Jakiś sezon na zamki??

Mi też siadł ale w inny sposób nie zamyka klapy. Mam wrażenie że jakaś sprężynka się urwałą bo zapadka brokująca zamek lata bezwładnie.

A może ma ktoś taką sprężynke na zbyciu lub cały zamek??

pozdro...

A ja juz 3 miechy bez zamka jezdze bo jak wciskam przycisk to mi to nie otwiera klapy. Jakby ktos mial zamek tzn ta czesc z przyciskiem do mkIV cabrio to ja chetnie kupie.

u mnie baaaardzo ciężko się otwiera psikałem jakimś płynem od teścia pomogło ale minimalnie

trza wyjac rozebrac wymyc wysuszyc nasmarowac i zlozyc i musi dzialac

To samo miełem i rzeczywiście wystarczyło przeczyścić i nasmarować. Tyle tylko, że ja dałem to zrobić fachowcowi bo do zrobienia było jeszcze mnóstwo innych rzeczy, a ten mnie zabił przy płaceniu - zażądał 40zł. Trudno. Takie życie.