Problem z szyba

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich. Mam taki problem . Wczoraj otworzylem szybe od kierowcy i najpierw nie chciala zchodzic . Pomyslelem ze moze jest za zimo ale co to ma do tego. Nie byla przymarznieta.

Po drugiej prubie szyba mi chyba wyszla z tej szyny ktora sie znajduje w drzwiach,przynajmnie tak mi sie wydaje bo silniczek sobie a szyba sobie. Tak ze mam teraz luzno szyba.
Moje pytanie jest . Jak rozebrac drzwi, od czeka zacza zeby zobaczyc co tam sie stalo. Dodam ze mam poduszke.

Nie jestem zadnym specem wiec prosil bym o pomoc

dziki i pozdrawiam

o zdejmowaniu tapicerki było kilka razy -poszukaj na forum
jeśli chodzi ci luźno silnik być może nie miałes zawleczek na plastikiwych wózkach w prowadnicy krzyżowej jak zdejmiesz tapicerke to poprostu wciśnij to ramie (na końcu ma kulke) do plastikowego wózka -zobacz czy na dole drzwie nie ma gdzieś zawleczek jak są to je załóż

jeżeli szyba stoi w miejscu a silniczek pracuje bardzo lekkko to znaczy że toptuning ma całkowitą racjęi nie wiem czy nie będziesz musiał poszukać sobie drugich plastików(wózków)bo najprawdopodobniej są już wyrobione i pomimo zawleczek opór podnoszonej szyby je wypycha.sprawdz też czy szyba chodzi lekko w prowadnicach bo jeśli będzie za ciężko to też będzie ten problem.wiem bo też miałem e36 .pozdrawiam