Filtr powietrza i zapach paliwa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.czemu mój espero ma takie objawy przeciez filtr powietrza nie powinien miec zapachu.

jesli filtr powietrza pachnie LPG to zapewne miales jakis wystrzal. Ale twoje posty sa conajmniej malo czytele czujesz zapach paliwa podczas jazdy? Chodzi o PB ? jesli tak to nie pal papierosow w czasie jazdy i szukaj gdzies wycieku a jesli to tylko zapach samego filtra jak otworzysz puszke i go wyjmiej to poprostu nie otwieraj jej i nie wyjmuj czesciej niz co 5kkm (bo w profilu piszesz ze LPG, ja wymieniam co 5kkm). Jesli jednak bardzo cie to drazni to filtr powietrza moze pachniec lpg po wystrzalach, u mnie zreguly zawsze da sie to wyczuc bo nie mam jakiegokolwiek grzybka tylko zawsze mi rozdupcza puszke, ale dzieki wielu obejmom, i innym cudom typu opaski, druty i blaszki (wlasnorecznej roboty) + poxilina z argentyny to wszystko sie jeszcze trzyma calosci.

Ogólnie pachnie tym i tym czyli lpg i pb.Filtr napewno wymienie.Wczoraj przy okazji chcialem zobaczyc stan i zapachniało mi pb.I Domyslilem się ze to było przycczyną tego dziwnego zapachu w kabinie(myslałem ze to normalne)czy jest to powod zle spalanej mieszanki?

moze tez regulator pakiwa puszczac i pb przez kolektor do filtra spływa
zapach paliwa nigdy nie jest normalnym stanem

Wymienie filtr jak sytuacja się nie zmieni sprawdze u mechanika co z tym dalej robić

Sprawdź >>> TO <<< miałem właśnie "to" ...a było to w czasach kiedy nie jeszcze nie wiedziałem co "to" coś jest.

Ale właśnie z tego mi leciało i capiło.